El Consell Comarcal del Maresme aprova una moció de suport als alcaldes imputats per la Fiscalia de Medi Ambient

El Ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovat una moció de suport als alcaldes del Maresme que “han estat injustament imputats” per la Fiscalia de Medi Ambient per abocaments d’aigües residuals urbanes. La moció, presentada per totes les forces comarcals (PSC, CiU, ERC, PP i ICV) sol·licita que es retirin les imputacions als alcaldes i s’arxivin les actuacions, o bé que s’adrecin a qui té la competència.


El text aprovat explica que els alcaldes de Tordera i de Dosrius han estat imputats per la Fiscalia de Medi Ambient del TSJC com a pressumptes autors d’un delicte “contra los recursos naturales y el medio ambiente” per abocaments a la llera pública d’aigües urbanes residuals sense depurar. La depuració de les aigües urbanes, però, va ser asumida per l’Agència Catalana d’Aigua a qui tant l’ajuntament de Tordera com el de Dosrius van cedir els espais públics necessaris per a la construcció de les corresponents depuradores perquè els abocament puguin ser eliminats i les aigües tractades.

Davant d’això, els grups polítics amb representació al Consell Comarcal sol·liciten “amb tot el respecte institucional per les funcions i el treball de la Fiscalia de Medi Ambient, que es retirin les imputacions a títol personal als alcaldes i que s’arxivin les actuacions, o bé que s’adrecin a qui té la competència i la capacitat efectiva. Cal que es considerin el conjunt de les normatives aplicables i l’abast de la problemàtica, que podria ser extrapolable a una majoria dels ajuntaments de Catalunya”

També es demana a l’ACA que construeixi les depuradores programades i al Parlament de Catalunya, a la Delegació del Govern a Catalunya i als Departaments de Justícia i de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat que aportin soluciona a aquesta problemàtica que afecta a molts municipis de Catalunya.

Podeu veure el text sencer de la moció, Clicant aquí