El Consell Comarcal del Maresme contracta 7 persones dins el programa Enfeina’t

 

La plantilla del Consell Comarcal del Maresme s’ha ampliat avui amb 7 persones que han estat contractades gràcies al programa Enfeina’t que promou el Servei d’Ocupació de Catalunya per fomentar la inserció laboral de persones que es troben en situació d’atur de llarga durada. El president Miquel Àngel Martínez i Camarasa ha donat la benvinguda als nous treballadors i treballadores que han estat seleccionats d’entre 64 candidatures.

“Combatre l’atur de llarga durada és un dels principals reptes del mercat laboral i, sobretot, en territoris, com el Maresme, que manté una taxa d’atur 2 punts superior a la provincial i a la catalana” ha explicat Miquel Àngel Martínez i Camarasa qui ha afegit que des del Consell Comarcal “continuem treballant per donar suport als maresmencs i maresmenques en la recerca d’una feina i en la millora de les seves competències laborals”. Amb aquest objectiu, l’administració comarcal s’ha adherit al programa Enfeina’t que ha permès la contractació de 7 persones desocupades de llarga durada.

Els nous treballadors i treballadores desenvoluparan la seva feina en els serveis comarcals de medi ambient (residus i energia), benestar social (igualtat, atenció social primària i atenció a la dependència) i tecnologies de la informació i la comunicació (informàtica i departament de comunicació). Són veins i veïnes de Premià de Mar, Tordera, Pineda de Mar, Arenys de Mar, Vilassar de Mar, Teià i Argentona

El programa Enfeina’t fa possible que les persones en situació d’atur de llarga durada puguin ser contractades en períodes de 6 o 12 mesos, adquirint experiència professional i una millora de la seva ocupabilitat, a més de reprendre l’experiència laboral amb l’acompanyament  d’una persona tècnica que els facilita instruments per a una bona reinserció posterior.

En el decurs d’aquest any, el Consell Comarcal ja ha contractat 51 persones. A les 7 d’avui se sumen les 44 del programa Treball i Formació que van començar a treballar en diferents ajuntaments i en el propi CCM a finals de gener .