El Consell Comarcal del Maresme liderarà un projecte internacional d’aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació en el desenvolupament turístic


La Unió Europea ha aprovat el projecte “Aplicació Innovadora de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en el desenvolupament de territoris turístics emergents” presentat pel Consell Comarcal del Maresme dins la Xarxa 13 del Programa europeu URB-AL. Aquest projecte,liderat pel Consell Comarcal, serà d’àmbit transnacional i comptarà amb la participació de 13 municipis i territoris de 9 països (3 europeus i 6 sudamericans).


Aquest projecte que es desenvoluparà en 18 mesos té un pressupost total de 406.000 euros, dels quals la Unió Europea en finançarà 250.000 (el 61,58%) i la resta serà aportat per les 13 ciutats-territoris participants.

L’objectiu és promoure el desenvolupament econòmic sostenible de col.lectivitats locals en territoris turístics emergents mitjançant l’aplicació innovadora de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TICs). Els destinataris del projecte són les col.lectivitats locals que constitueixen destins turístics no convencionals, que tenen grans potencionalitats de desenvolupament en aquest àmbit i que es troben propers a centres de gran interés turístic.

En el cas de la nostra comarca, l’aprovació d’aquest projecte representarà un pas endavant per a la promoció de la marca turística Costa del Maresme que l’any passat va rebre 1.257.000 turistes i que està donant un gir important a la seva oferta per tal d’aconseguir atraure visitants durant tot l’any i no limitar-se només al turisme tradicional de sol i platja.

El projecte “Aplicació Innovadora de les TICs en el Desenvolupament de Territoris Turístics Emergents” es va començar a gestar a les sessions de treball que van tenir lloc a Miraflores (Perú) el mes de novembre de 2004. En el decurs d’aquestes jornades, diverses col·lectivitats locals van manifestar una problemàtica comú a l’entorn del desenvolupament turísticis dels seus territoris i van escollir Eladi Torres, gerent del Consell Comarcal del Maresme,  com a responsable i coordinador del projecte.

Els socis són: el Consell Comarcal del Maresme, que serà el coordinador del projecte; la Diputació de Badajoz(Espanya), Vila Real de Santo Antonio (municipi de Portugal, Treviso (provincia d’Itàlia), Pergamino i Junín (municipis d’Argentina), Intendencia Municipal de Río Negro i Municipalidad de Tacuarembó (municipis d’Uruguai), Chorrillos i Municipalidad de Pueblo Libre (municipis de Perú), Choluteca (municipi d’Hondures), Municipalidad de Puerto Montt (municipi de Xile) i Islas de Vieja Providencia y santa Catalina (illes de Colòmbia). A més, el projecte compta amb l’Escola Universitària del Maresme (EUM) com a soci privat expert en temes turístics.