El Consell Comarcal del Maresme obté el segell Infoparticipa 2023 de transparència

El Consell Comarcal del Maresme és un dels deu consells comarcals que han obtingut el segell Infoparticipa que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat de Barcelona (UAB) en reconeixement a les bones pràctiques comunicatives basades en criteris de qualitat i transparència.

En un any en què el segell ha apujat el nivell d’exigència, el Consell Comarcal del Maresme ha assolit el 92% dels indicadors requerits que, a partir de la Llei de transparència del 2013, responen a les següents qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi/comarca i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

En aquesta edició han obtingut el distintiu 116 dels 947 ajuntaments catalans, 10 dels 41 consells comarcals i 3 de les 4 diputacions.

L’acte de lliurament del segell Infoparticipa 2023 es va fer ahir a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. El distintiu corresponent al Consell Comarcal del Maresme el va recollir el conseller de Transparència, Bon Govern i Projectes Estratègics, Xavier Ponsdomènech, qui va fer un agraïment a l’esforç de millora que fan els diferents departaments de l’administració comarcal. També va tenir unes paraules de reconeixement a la tasca feta per la seva antecessora en el càrrec, Laura Ribot, per l’impuls que va donar a l’adaptació dels circuïts interns als requeriments de la transparència informativa.

El Mapa Inforparticipa 2023 té uns bons resultats al Maresme destacant els ajuntaments d’Arenys de Munt, Mataró i Premià de Dalt que han assolit el 100% dels requisits.