El Consell Comarcal del Maresme participa en dos projectes de cooperació internacional a Gaza i al camp de refugiats del Sàhara Occidental

 


El Consell Comarcal del Maresme ha ampliat la seva cooperació internacional participant en dos nous projectes de solidaritat. Un a la zona de Gaza a Palestina i l´altre als territoris ocupats del Sàhara Occidental a Algèria. Amb aquests, ja són 10 els projectes de cooperació internacional amb els quals col·labora el CCM aportant 10.000 euros.


El projecte que s´està portant a terme a la zona de Gaza és de treball comunitari amb dones que han patit violència de gènere o altres tipus de violència. En un centre d’atenció de Rafah s’ajuda a les víctimes en termes terapèutics, formatius, d´assessorament, legals… etc. En aquest mateix centre també es realitzen accions de sensibilització i accions comunitàries per avançar en la igualtat de gènere. És un projecte que lidera l’entitat ACSUR las Segovias. El segon projecte, anomenat “tarbies”, està liderat per la cordinadora del Maresme amb el Sàhara, i consisteix en treballar en l´àmbit educatiu dels infants de 2 a 5 anys dels camps de refugiats a Tindouf. Paral·lelament aquest projecte aporta unes accions d’àpats diàris per a aquests infants. Els altres 8 projectes de cooperació internacional amb els quals col·labora el CCM, giren al voltant de les temàtiques de dona, infància i atenció hospitalària en països en vies de desenvolupament com Senegal, Nicaragua, República Democràtica del Congo i Guinea Bissau.