El Consell Comarcal del Maresme rep 434.000 euros de la Diputació de Barcelona

 
El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, i el responsable de Cooperació Local de la Diputació de Barcelona, Joaquim Ferrer, han mantingut una reunió per valorar els projectes estratègics presentats pel CCM a la Mesa de Concertació i concretar el suport econòmic de la Diputació dins el Pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015”.

El preacord al qual han arribat les dues administracions es concreta en l’aportació, per part de la Diputació, de 434.000 euros per tirar endavant, entre d’altres, el desplegament de la Xarxa Comarcal de Banda Ampla i el Maresme Centre de Negocis.

Pel que fa al primer, es tracta d’un projecte estratègic del Consell Comarcal que connecta tots els municipis de la comarca a través de fibra òptica amb l’objectiu de situar el Maresme en la primera línia dels territoris “smart“. A mitjans de l’any vinent els 30 ajuntaments i el Consell Comarcal estaran interconnectats amb fibra òptica el que afavorirà l’optimització de recursos, la modernització de les administracions i de les seves relacions amb els ciutadans i les empreses. Una vegada completats els treballs, s’incentivarà els operadors privats perquè ofereixin de forma generalitzada serveis de connectivitat basada en fibra òptica a les empreses ubicades en centres d’activitat econòmica (polígons industrials, parcs tecnològics…etc) i als ciutadans en general. L’objectiu és fer que el Maresme esdevingui una comarca “smart“, un territori “intel·ligent” tant pel desenvolupament econòmic com pel social.

El segon, el Maresme Centre de Negocis, dóna suport a l’emprenedoria. El Consell Comarcal posa a disposició d’emprenedors/es, autònoms i petites empreses taules de coworking i despatxos a un lloguer econòmic.

Les meses de concertació de la Diputació de Barcelona amb els consells comarcals concreten el tractament específic que reben aquests òrgans supramunicipals en el pla ‘Xarxa de Governs Locals 2012-2015’.