El Consell Comarcal fa una crida a entitats i clubs del Maresme a sumar-se a la commemoració del Dia Internacional contra la LGBTfòbia a l’esport

El proper 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra la LGBTfòbia a l’esport. Es va triar aquest dia en record a Justin Fashanu, el primer esportista professional que va fer pública la seva homosexualitat i que, anys després, va posar fi a la seva vida a causa de la pressió, el rebuig i la discrimanació que va patir.

El Consell Comarcal, amb la col·laboració del Consell Esportiu del Maresme, vol que el proper 19 de febrer no passi desapercebut i fa una crida a entitats i clubs esportius de la comarca a sumar-s’hi amb accions de sensibilització.

La diagnosi de l’estat de la Diversitat Sexual i de Gènere, realitzada pel Consell Comarcal del
Maresme dins el I Pla Comarcal LGTBI, va posar de manifest que l’esport és un dels àmbits on cal seguir treballant per avançar cap a la plena igualtat.

Davant d’això, el Consell Comarcal, amb el suport de la comissió comarcal LGTBI i el Consell Comarcal d’Esports, ha preparat una campanya que es facilitarà a les entitats i clubs esportius maresmencs per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l’esport.

Per sol·licitar-ho només cal contactar amb el Consell Comarcal del Maresme enviant un correu electrònic a: sai.lgbti@ccmaresme.cat.