El Consell Comarcal i Comissions Obreres treballaran conjuntament per millorar el procés de transició entre la formació i la inserció laboral dels joves del Maresme

  


El conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del Consell Comarcal del Maresme, Bernat Costas, i el secretari general de la Unió Intercomarcal CCOO Vallès Oriental-Maresme, Ovidi Huertas, han signat a la Sala de Plens del Consell Comarcal un conveni de col·laboració per tirar endavant un projecte que vol impulsar una xarxa que permeti millorar el pas del món escolar al món laboral.


El Consell Comarcal del Maresme i CCOO treballaran conjuntament en el desenvolupament d’accions encaminades a millorar el procés de transició entre la formació i la inserció laboral dels i les joves de la comarca del Maresme. Aquest projecte, que inclou diferents accions, va adreçat, preferentment, al col·lectiu d’entre 16 i 25 anys, i pretén estar integrat per professionals de tota la comarca i de les diferents àrees que treballen en aquestes matèries i amb aquest col·lectius. Concretament, Comissions Obreres executarà una de les actuacions, que està orientada a millorar el procés d’inserció laboral dels joves facilitant-los suport específic i especialitzat perquè puguin definir el seu itinerari formatiu i professional d’acord amb les pròpies capacitats i preferències, però també vinculades a la situació i a les necessitats del mercat de treball. La millora de la qualitat en l´ocupació dels joves, és també un objectiu important d´aquesta actuació. Totes les demandes i actuacions es canalitzaran a través dels professionals dels serveis i equipaments municipals dels diferents àmbits que treballen amb el col·lectiu de joves com són: ocupació, educació i serveis socials.