Vilassar de Mar explica a 19 municipis del Maresme les mesures que ha adoptat per prevenir el mosquit tigre

Representants políticis i tècnics de 19 ajuntaments del Maresme han intercanviat experiències i informació sobre les actuacions que cada municipi aplica per intentar frenar l’expansió del mosquit tigre. La Jornada, organitzada pel Consell Comarcal del Maresme, s’ha celebrat a la sala d’actes del Maresme Centre de Negocis.


L’objectiu de la trobada, segons ha explicat la Consellera delegada de Serveis a les Persones del CCM, Neus Serra, era posar sobre la taula i aprendre tots plegats de les experiències dutes a terme a la comarca, tenint en compte que ara comencem el període de màxima activitat del mosquit tigre. Els experts asseguren que va des del mes de maig fins al mes de novembre, però sobretot, les molèsties principals es donen des del mes de juliol fins al setembre. Els dos factors que condicionen el cicle del mosquit tigre asiàtic són: el clima i el fotoperíode (la longitud del dia).

A més,  segons les dades fetes públiques per la Generalitat, en un 50% dels municipis del Maresme s’han trobat exemplars de mosquit tigre i va ser el 2008 l’any en el qual aquest insecte es va dispersar més per la comarca. Va arribar a Tiana, Vilassar de Dalt, Calella, Sant Cebrià de Vallalta, Tordera, Teià, Argentona, Premià de Dalt, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i Premià de Mar. En anys anteriors ja s’havia detectat a Caldes d’Estrac (el 2006) i Arenys de Mar, El Masnou i Canet de Mar (el 2007). Podeu consultar el mapa de dispersió del mosquit tigre a Catalunya, clicant aquí .

El Pla Integral de Vilassar de Mar
La regidora de Serveis Socials, Sanitat i Família de l’ajuntament de Vilassar de Mar, Roser Vallés, ha estat l’encarregada de presentar el Pla Integral de Prevenció que ha posant en marxa l’ajuntament de Vilassar de Mar, un pla dinàmic que manté tres línies d’actuació. Una primera de divulgació i conscienciació de la població, una segona de protecció en la qual es tenen identificats i actualitzats els possibles punts propagadors del mosquit i una tercera d’inspecció i control de les principals zones de risc.

L’ajuntament actualitza les informacions utilitzant Google Maps com a eïna per situar dins el terme municipal els punts més conflictius. Per conèixer més sobre les actuacions que du a terme l’ajuntament de Vilassar de Mar prevencio_del_mosquit_tigre


Trampa utilitzada per detectar la presència de mosquits tigres: