El Consell Comarcal i l’EUM visiten el Silicon Valley i Boston per ajudar a la internacionalització de les empreses maresmenques

 


El conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del CCM, Bernat Costas i el president de l’Escola Universitària del Maresme, Andreu Francisco, formen part de la delegació maresmenca que aquests dies es troba als Estats Units visitant el Silicon Valley i Boston per conèixer com aquesta zona s’ha convertit en avantguarda tecnològica mundial.


El viatge, organitzat per la Cambra de Comerç i Industria de Barcelona i per Barcelona Activa, té com a objectiu posar en contacte empreses i institucions amb sectors i territoris que destaquen en alguna activitat. El programa fins el 2 de maig inclou visites a organismes i empreses emblemàtiques del país com Google, el Massachussetts Institute of Technology, les universitats de Harvard, Cambridge Innovation Center i Babson College i es complementa amb seminaris, presentacions, actes de netrwoeking i un programa específic de contactes empresarials per a cada empresa i institució participant. L’objectiu és compartir experiències, ajudar a la internacionalització de les empreses del territori i donar una projecció internacional al nostre entorn econòmic i social. A més del CCM i l’EUM, han viatjat als Estats Units els ajuntaments de Mataró i Premià de Mar; representants de l’IMPEM, TCM i GENTIC; i empreses maresmenques com Kriter Software, Güell Consulting, Gersoft Hispania i Bitlonia.com.