El Consell Comarcal i la Fundació Universitària Martí l’Humà signen un conveni per ajudar els treballadors autònoms en la consolidació del seu negoci

 

A Catalunya hi ha 550.000 treballadors/es autònoms/es i al Maresme gairebé 38.000. Les xifres ja són indicatives de l’important pes d’aquest col·lectiu. Els estudis, però, també el situen com a molt vulnerable davant els constants canvis de la societat. En aquest entorn neix el programa Consolida’t que impulsa la Generalitat des de fa 3 anys i que el Consell Comarcal aplicarà al Maresme per ajudar els autònoms a enfortir el seu negoci. Avui s’ha signat el conveni amb la Fundació Universitària Martí l’Humà que és qui farà l’acompanyament dels treballadors autònoms que s’hi inscriguin. Divendres, 12 de febrer a les 13:00h es farà una sessió informativa al Maresme Centre de Negocis.

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el director de la Fundació Universitària Martí l’Humà, Jordi Salayet, han signat el conveni de col·laboració que permetrà als treballadors autònoms del Maresme beneficiar-se del programa Consolida’t que impulsa la Generalitat. Aquest programa els ofereix, gratuïtament, formació, anàlisi del seu negoci i un acompanyament personalitzat durant un any en l’implementació de les mesures correctores per consolidar i fer crèixer la seva activitat econòmica. 

Martínez i Camarasa ha considerat important poder dedicar esforços perquè aquests treballadors “puguin assegurar els fonaments del seu negoci, arribar a constituir una PIME i, a més d’autoocupar-se, generar feina“. Diferents estudis apunten que el col·lectiu d’autònoms és molt vulnerable i un 50% dels negocis no arriben a superar els dos anys de vida. El programa Consolida’t té com a objectiu reduir aquest percentatge. Segons ha explicat Jordi Salayet, el pecentatge d’èxit entre els autònoms que han seguit el programa Consolida’t se situa entre el 97 i el 98%. 

El Maresme és una comarca amb una forta presència de treballadors autònoms. Les darreres dades oficials, recollides a l’informe trimestral sociolaboral del Maresme elaborat per l’Observatori de desenvolupament local del Consell Comarcal, indiquen que hi ha 34.717 treballadors autònoms. El 76% presta la seva activitat econòmica en el sector serveis; el 13% a la construcció; el 9% a la indústria i el 2% al sector primari.

El divendres 12 de febrer, a les 13:00h, es farà una sessió informativa on es detallarà el funcionament del programa Consolida’t. Les persones interessades es poden inscriure emplenant AQUEST FORMULARI. La reunió es farà al Maresme Centre de Negocis (Avinguda Jaume Recoder 85-87 de Mataró)