El Consell Comarcal instal·la una estació meteorològica a Sant Vicenç de Montalt

 

El Servei de meteorologia del Consell Comarcal ha ampliat la seva xarxa d’estacions meteorològiques. Ha inaugurat una a Sant Vicenç de Montalt que s’afegeix a les 10 que ja hi havia repartides per diferents punts de la geografia maresmenca. La nova estació meteorològica de Sant Vicenç de Montalt és automàtica i està preparada per registrar tots els paràmetres imprescindibles per poder fer el seguiment de les diferents situacions meteorològiques.

El servei de meteorologia comarcal disposa d’estacions meteorològiques a Canet de Mar, Collsacreu, Can Massuet, Hortsavinyà, El Masnou, Mataró, Montnegre, Palafolls, Premià de Dalt, Tiana i ara també a Sant Vicenç de Montalt. La xarxa es completarà els propers mesos amb la incorporació de noves estacions que facilitaran un control meteorològic comarcal més acurat. 

L’estació de Sant Vicenç, igual que la resta de la xarxa, registra cada minut diferents paràmetres com temperatura, humitat relativa, pressió atmosfèrica, velocitat i direcció del vent, pluja acumulada, intensitat de la pluja, evaporatranspiració, radiació solar global i radiació ultravioleta. Dades imprescindibles que contribueixen a millorar les previsions i a prendre decisions en cas de situacions de risc. A més, permeten certificar dades concretes que sovint necessiten els ciutadans per tramitar un sinistre davant les seves companyies asseguradores. A tot això, s’afegeix el fet de poder disposar d’un històric local/cmarcal indispensable per poder realitzar estudis ambientals.

A la inauguració hi va assistir el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, el Conseller delegat de Medi Ambient, Josep Triadó, i la Gerent Anna Antoja. El meteoròleg Quim Serra va explicar el funcionament de la nova instal·lació i els beneficis per a la millora del servei comarcal.