El Consell Comarcal posa en marxa la tramitació telemàtica dels ajuts de menjador escolar per als municipis de Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt

Les famílies residents a Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt ja poden presentar telemàticament la sol·licitud d’ajut de menjador escolar per al curs 2023-2024. Aquests 2 municipis formen part de la prova pilot que ha posat en marxa el Consell Comarcal del Maresme per facilitar que les famílies tinguin al seu abast la possibilitat de realitzar aquest tràmit sense necessitat de desplaçar-se al seu ajuntament. Aquest sistema, que conviu amb el presencial, s’ha activat avui.

Com fer la tramitació?

Les persones residents a Sant Andreu de Llavaneres o Sant Vicenç de Montalt poden accedir al tràmit electrònic de sol·licitud d’ajuts individuals de menjador entrant al Portal de Tràmits del Consell Comarcal del Maresme.

Abans de començar la tramitació, cal que tinguin escanejada la següent documentació:

  • Document d’identificació de tots els membres de la unitat familiar: Fotocòpia del DNI/NIE/Passaport/Llibre de família (en cas de menors sense document d’identitat).
  • Certificat de convivència familiar
  • En cas de separacions, cal adjuntar el conveni regulador o sentència
  • En cas de situacions de violència de gènere, cal adjuntar el document acreditatiu

I per iniciar la tramitació cal que s’identifiquin amb idCAT mòbil o qualsevol altre certificat digital que tinguin instal·lat a l’ordinador.

D’altra banda, les famílies residents en aquests 2 municipis també podran formalitzar la sol·licitud d’ajuts de menjador escolar directament a les dependències municipals dins dels terminis que estableixin els seus respectius ajuntaments. La finalització del període de tramitació online coincidirà amb la data que estableixin els ajuntaments per cloure la tramitació presencial.

Tot i que el Consell Comarcal del Maresme és qui, després de revisar totes les sol·licituds, fa l’atorgament dels ajuts individuals del menjador escolar, la tramitació s’ha de fer a l’ajuntament de residència. Amb aquesta prova pilot, el Consell Comarcal vol, d’una banda, facilitar a les famílies la tramitació i de l’altra, descarregar de feina els serveis municipals.

La voluntat del Consell Comarcal és, després de valorar el funcionament de la prova pilot, estendre aquest sistema al conjunt de municipis del Maresme.

Els ajuts de menjador per al curs 2023-2024

Les Bases de la Convocatòria d’Ajuts individuals de menjador escolar adreçades a l’alumnat d’enesenyaments obligatoris i d’educació infantil escolaritzats en centres educatius sufragats amb fons públics per als curs escolar 2023-2024 estableixen que són els ajuntaments els que estableixen el calendari i forma de sol·licitud. N’hi ha que ja han obert el període de sol·licitud i els altres ho faran properament. Ho podeu veure CLICANT AQUÍ.

Tal i com estableixen les Bases, té garantit el 70% del cost del menjador escolar (tenint en compte el preu públic establert pel Departament) l’alumnat amb una renda familiar que, en funció dels membres de la unitat familiar, no superi el llindar que es calcula a partir dels següents barems:

  • Primer adult (sustentadors principals): 11.365,60 €.
  • Segon adult (sustentadors principals) i altres adults que integren la unitat
    familiar: 5.682,80 €.
  • Per cada nen/a de la unitat familiar: 3.409,70 €.

D’altra banda, les Bases també recullen els criteris a aplicar en l’atorgament d’ajuts pel 100% del cost del valor del menjador escolar. Ho podeu veure consultant la convocatòria:

Convocatòria dels ajuts de menjador escolar per al curs 2023-2024 (en català)

Convocatoria de ayudas de comedor escolar para el curso 2023-2024 (en castellà)