El Consell Comarcal posa en marxa un programa de formació per a dones

20 dones maresmenques estan seguint el programa formatiu que ha posat en marxa el Consell Comarcal amb l’objectiu d’afavorir la seva inserció laboral. Aquesta acció, impulsada pel Pla Territorial de Ciutadania i Immigració i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, s’emmarca en el projecte Tejiendo Ciudadania i està finançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Europeu per la integració.

El programa va adreçat a dones maresmenques amb dificultats per incorporar-se al mercat laboral. Les 20 participants han estat derivades pels ajuntaments d’Arenys de Mar, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar i Tordera.

El programa vol dotar de recursos aquelles dones amb poca formació que es troben inactives laboralment per tal de facilitar la seva inserció laboral i la seva autonomia. L’objectiu és que les participants, un cop acabada aquesta formació, puguin incorporar-se al circuit formatiu o laboral més idoni a la seva situació i característiques. Per això  se les certifica en aquelles competències que possibiliten l’adquisició d’hàbits per al treball i que milloren les seves oportunitats d’ocupabilitat.

Les sessions es realitzen en 2 espais. A Mataró reben formació d’ajudant de cuina amb el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme i a Arenys de Mar (edifici Calisay) segueixen classes de reforç en llengua catalana, formació en manipulació d’aliments, formació ACTIC, apoderament i inserció, acollida i autoocupació.