El Consell Comarcal renova el seu compromís amb la Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals

 
El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha signat la renovació del conveni per continuar treballant dins de la Xarxa d’Oficines Tècniques Labrals (OTL) en la qual participen 16 ens locals. Les Oficines Tècniques Laborals són uns serveis d’atenció personalitzada adreçats a persones amb trastorns de salut mental que tenen com a objectiu contribuir al seu accés i permanència en el mercat de treball. La signatura s’ha fet a la Diputació de Barcelona.

La xarxa de les OTL, que impulsa la Diputació de Barcelona, van iniciar-se l’any 2002 com a projecte pilot i destaca pel model de treball amb visió integral i normalitzadora. Implica els centres d’atenció primària de salut mental, els serveis locals d’ocupació, les empreses, les famílies i, per descomptat, la persona.

Actualment formen part de la Xarxa, tres consells comarcals: Maresme, Alt Penedès i Osona; els ajuntaments de Badalona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet i Vilanova i la Geltrú, així com l’Àgència Catalana de Desenvolupament del Berguedà.

L’usuari tipus d’aquestes oficines és un home d’entre 31 i 40 anys que està a l’atur des de fa més d’un any i amb una experiència laboral de més de 3. Són persones amb transtorn de salut mental que no perceben cap tipus d’ajut econòmic.

Des de la seva posada en funcionament les OTL han aconseguit l’inserció laboral d’un miler de persones.