El Govern del Consell Comarcal es referma en l’esperit de l’1 d’octubre

 

El Govern del Consell Comarcal del Maresme ha tingut avui un record per a totes aquelles persones que van fer possible que els maresmencs i maresmenques puguessin votar  l’1 d’octubre de 2017.

En el segon aniversari del referèndum d’autodeterminació celebrat a Catalunya, el Govern del Consell Comarcal ha volgut retre homenatge a totes les persones de la comarca  que van resultar lesionades per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per exercir, pacíficament i col·lectivament, drets fonamentals bàsics dins d’una democràcia constitucional: dret a votar, dret a manifestar-se, dret a reunir-se i dret a protestar. Aquest record s’ha fet extensiu als càrrecs electes, molts d’ells alcaldes i alcaldesses de la comarca, que estan sent investigats per les institucions judicals espanyoles per la seva participació directa o indirecta en el referèndum de l’1 d’octubre.

Tanmateix, el Govern comarcal, s’ha refermat en la voluntat d’exigir l’alliberament dels presos i preses polítiques i el retorn de les exiliades i exiliats, tal i com recollia la moció aprovada el passat 24 de setembre en sessió plenària. La moció, que també instava al Consell Comarcal a penjar a la façana de la institució el llaç groc com a símbol per la llibertat, va rebre el suport de les conselleres i consellers d’ERC, JxCat i CUP.

En aquesta línia, el Govern comarcal ha acordat donar suport tant al manifest promogut per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) com al de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en el sentit de defensar l’esperit de l’1 d’octubre i denunciar l’intent de criminalització del moviment independentista.