El Consorci de Turisme i el Consell Comarcal aposten pel consum km0 al Maresme

Organitzen un networking entre restaurants i empreses agroalimentàries

 

El consum de proximitat rellança l’economia local i contribueix a reduir les emissions de CO2 evitant transports de llarg recorregut. Sota aquesta filosofia, el Consell Comarcal i el Consorci de Turisme han organitzat una sessió de networking per afavorir les relacions comercials entre les empreses agroalimentàries i la restauració del Maresme. La sessió està programada pel dilluns 7 d’octubre a Arenys de Munt.

El Maresme és una comarca coneguda arreu per la qualitat dels seus productes agroalimentaris. La seva geografia li permet gaudir de productes de mar i de productes de terra, a la vegada que l’immillorable clima del què gaudeix aporta singularitat a la producció hortícola. A tot això s’hi suma la proliferació, els darrers anys, de petites empreses que han tret al mercat productes alimentaris elaborats artesanalment i amb caràcter propi.

D’altra banda, la gastronomia és un important pol d’atracció del Maresme, com queda demostrat a les diferents jornades que s’organitzen al voltant dels productes de temporada.

La suma d’aquests factors, més el fet que el consumidor que cada dia està més sensibilitzat per conèixer la procedència dels aliments que es posen a taula, obre camí per enfortir la presència de productes locals a les cartes dels restaurants maresmencs.

Aquesta anàlisi ha portat al Consell Comarcal i al Consorci de Turisme a organitzar un networking que faciliti el contacte i les relacions comercials entre productors locals i restauració. La sessió es farà el dilluns 7 d’octubre a partir de les 9:30h al Mercat Municipal d’Arenys de Munt.

Aquest és el programa: 

  • 9:30h. Benvinguda i presentació
  • 9:40h. Presentació de la dinàmica
  • 9:50h. Entrevistes per parelles. Breus reunions entre empreses agroalimentàries de productes locals i de qualitat amb restaurants, per tal de conèixer les principals característiques de les empreses i explorar possibilitats d’establir acords comercials o altres col·laboracions.
  • 12:30-13:00h. Agraïments i fi de la jornada