El II Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme emplenarà la Sala Cabanyes

 

El proper dijous, 10 d’abril, se celebrarà la segona edició del Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme, una jornada on diferents empresaris d’èxit explicaran com van aconseguir transformar la seva idea en negoci. La Sala Cabanyes de Mataró s’emplenarà amb 450 estudiants de batxillerat i cicles superiors de diferents centres docents. El Consell Comarcal del Maresme, vol d’aquesta manera, promoure la cultura emprenedora entre els joves que sovint no s’atreveixen a intentar fer realitat les seves idees per la por al fracàs.

Les claus de l’emprenedoria, segons el Llibre Blanc de la Iniciativa Emprenedora a Espanya, són: el foment de la cultura emprenedora, l’establiment d’una formació escolar en aquesta matèria i la millora de l’accés al finançament per iniciar nous projectes. El Consell Comarcal vol contribuir, en la mesura de les seves possibilitats, a sentar les bases perquè en el present i, en un futur molt proper, el Maresme destaqui com a territori emprenedor. És per això que una de les principals línies d’actuació és la de l’acostament  del jovent a l’ampli ventall d’alternatives que ofereix l’autoocupació. El Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme, que arriba a la seva segona edició, vol ser una finestra oberta al món de les idees transformades en negoci.

El Conseller Delegat de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Santi Fontbona, ha manifestat que el Maresme sempre ha sigut un territori emprenedor i ara, davant la situació econòmica general, hem de transmetre al jovent que “sí que hi ha futur, que han de perseguir els seus somnis i que portar a terme les seves idees de negoci és possible“. També, ha afegit, “com a societat hem de donar un pas endavant i valorar la gent que arrisca, encara que fracassi, perquè sovint els fracassos són la primera pedra de l’èxit” .

En aquesta segona edició es presentaran diferents experiències d’èxit i es comptarà amb la presència del pilot del Dakar Joan Pedrero i del grup Coriolà que presentarà el seu nou disc. 

II FÒRUM JOVES EMPRENEDORS DEL MARESME

PROGRAMA: 

9:15h Benvinguda i presentació a càrrec de Miquel Àngel Martínez i Camarasa, President del Consell Comarcal del Maresme 

9:30h Santi Pozo: Un jove emprenedor amant del “longboard”, una variant de l’skate, arran de patir un accident va iniciar l’aventura de dissenyar un casc per esports d’alt risc. Així va sorgir Yaya Design

10:00h Magatzem d’Ars ens representarà una petita obra teatral humorística on un grup de joves defensaran les seves idees innovadores

-PAUSA-

11.00h “Què és innovar?” Cetemmsa, Centre tecnològic de serveis d’investigació i desenvolupament de materials i dispositius intel·ligents ens presentaran les seves darreres creacions “smart”

11:20h. Pedro Olivares, CEO de l’empresa Salto con Red, ens explicarà que si tens un projecte al cap “millor avui que demà” i que és millor “demanar perdó que demanar permís”

11:50h EduCaixa ens presentarà: CaixaLab Experience, un taller interactiu i multimèdia al Caixaforum. Un espai innovador al servei de l’educació i la formació dels joves en l’àmbit de l’emprenedoria

12:10h FEDEMAR: Fundació Esportiva d’Arenys de Mar, un clar exemple d’emprenedoria social. Vindrà un padrí molt especial de la fundació, Joan Pedrero, pilot de rally Dakar

12:30 CORIOLÀ, un jove grup de Premià de Mar, són ja la nova sensació del pop, folk i rock català. Finalista del concurs Sona 9 del 2012, ens presentarà el seu nou disc que rep el nom de “El debut”