L’atur torna a baixar al Maresme durant el mes de març

 

Noves dades positives. L’atur ha tornat a baixar a la comarca durant el mes de març, encara que ho ha fet a un ritme inferior al de Barcelona i al del conjunt de Catalunya. La reducció de la desocupació al Maresme ha estat de 161 persones, el que representa un 0,41%, davant el 0,59% registrat a la província i el 0,89% de mitjana catalana . La comparativa interanual és més destacada tota vegada que les estadístiques apunten una reducció de l’atur al Maresme del 4,92%.

La reducció en la xifra de persones desocupades al Maresme s’ha centrat en el col·lectiu masculí que ha registrat una reducció de 219 persones. En canvi, entre les dones s’han computat 58 desocupades més. Analitzant les estadístiques interanuals també es detecta un comportament diferent per sexes. Mentre l’atur masculí comarcal ha baixat d’un 7,20%, la reducció entre el col·lectiu femení ha estat del 2,60%. Segons el Report d’Atur que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la taxa d’atur masculina és del 15,9%, mentre la femenina puja fins el 19,0%. La mitjana comarcal queda en el 17,3%. El total de persones inscrites com a demandants de feina al Maresme és de 39.445.

La reducció de l’atur durant el mes de març ha sigut una conseqüència del bon comportament dels sectors serveis, construcció i indústria. En canvi, a l’agricultura i al col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) s’ha registrat un lleuger increment en el nombre de persones desocupades. 

Pel que fa a grups d’edat, el volum més elevat de desocupació es concentra en el col·lectiu de 45 o més anys. La seva taxa d’atur arriba al 22% i és l’únic col·lectiu que registra una xifra més elevada de persones sense feina en la comparativa interanual. Augmenta la desocupació un 1,73% respecte a març de 2012, mentre la resta de grups d’edat tenen una clara devallada.

Durant el darrer any, l’atur ha baixat a tots els municipis del Maresme, exceptuant Alella i Arenys de Munt. En canvi, la comparativa mensual indica que la redució en la desocupació s’ha concentrat en dos terços dels 30 municipis. La xifra de persones aturades ha pujat a: Alella, Arenys de Mar, Cabrils, Calella, Dosrius, Palafolls, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de març elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: