El Maresme atrau població d’altres comarques de Catalunya

 
L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal ha publicat l’informe sobre els moviments migratoris registats al Maresme durant 2012. Les dades apunten que som una de les poques comarques de Catalunya que té un guany net de població. S’han registrat 15.560 immigracions i 14.919 emigracions.

L’estudi avalaua els moviments de persones dins la mateixa comarca, amb la resta de Catalunya, amb la resta d’Espanya i amb l’estranger. L’anàlisi de les xifres dóna al Maresme un saldo positiu de 641 persones durant 2012. Aquest guany de població es deu a les persones que han arribat d’altres comarques de Catalunya.

La comparativa amb les immigracions i emigracions amb la resta d’Espanya i amb l’estranger dóna un saldo negatiu al Maresme (ha marxat més gent que ha arribat).

Arenys de Mar, Montgat, Vilassar de Mar i Tordera són els municipis que registren un saldo migratori postiu més elevat. Només presenten saldos migratoris negatius 9 municipis: Argentona, Dosrius, Malgrat de Mar, Mataró, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Santa Susanna i Teià.  

Podeu ampliar aquesta informació consultant l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: