El Maresme comença la temporada de platja promocionant la cuina marinera

Les jornades gastronòmiques del Peix i el Marisc arriben a 14 municipis de la comarca

 

Les jornades gastronòmiques del Peix i el Marisc abandonen el seu caire local i en aquesta edició 2012 entren a formar part del conjunt de cites amb el bon menjar que es programen al llarg de l’any a nivell comarcal. Tal i com ha explicat Jaume Borrell, president del Consorci de Turisme, Maresme és sinònim de bona cuina i els amants del peix i el marisc estan d’enhorabona perquè s’ha triplicat el nombre d’establiments que fins el 15 de juliol serviran plats i menús especials a l’entorn dels productes de mar.

Una seixantena de restaurants i establiments de menjar cuinat de 14 municipis de la comarca s’han sumat a l’edició 2012 de les Jornades Gastronòmiques del Peix i el Marisc Al Maresme. Cadascun d’ells ha fet servir la imaginació i les seves millors arts culinàries per oferir als seus clients tapes, plats o menús especials a l’entorn dels productes de mar. El Maresme se situa així en lloc de visita obligada per als amants de la cuina marinera. Hi trobaran una àmplia oferta d’entrants, suquets, arrossos… i una variada oferta de preparació dels plats que fan camí entre la tradició i la innovació.

L’objectiu de les jornades gastronòmiques que es programen al Maresme, és, a més de la promoció d’un producte específic, “ajudar a diversificar l’economia de la comarca i situar-nos com a territoi quilòmetre 0“, segons ha explicat Josep Lluís Martí, gerent del Consorci. En aquest sentit, el Consorci i el Consell Comarcal ( a través del projecte Productes de la Terra Maresme) estan treballant colze a colze en l’impuls dels productes de proximitat. A més,  és important que els municipis impulsin i dinamitzin activitats paral·leles que vinculin productes-gastronomia i actius culturals, socials, de lleure… que resultin atractiva per al visitant de proximitat. Per exemple, en el cas de les jornades del peix i el marisc, Arenys de Mar promou “Arenys, tapa a tapa” i Mataró incorpora “la ruta del mar”.

A l’edició 2012 de les Jornades Gastronòmiques del Peix i el Marisc hi participen establiments dels municipis d’Arenys de Mar, Argentona, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Malgrat de Mar, El Masnou, Mataró, Montgat, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

El Consorci de Turisme ha editat un fullet informatiu que recull les propostes gastronòmiques que presenta cada establiment, amb indicació dels plats especials que s’ofereixen i a quin preu. També ofereix 5 receptes per fer a casa: cassota de peix del Maresme, sarsuela de peix i marisc, suquet de cua de rap, musclos al vi blanc DO Alella i sopa de gambes. Aquestes receptes han estat facilitades per l’àvia Remei i els restaurants Ca la Cèlia (Malgrat de Mar), Moll-Oest (El Masnou) i Xarcuteria Coloma (El Masnou). Cada plat va acompanyat d’una explicació del vi de la DO Alella amb el qual harmonitza.

La divulgació de les Jornades del Peix i el Marisc al Maresme compta amb el suport del programa Productes de la Terra Maresme que impulsa el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació amb l’objectiu de promoure el consum dels productes alimentaris de proximitat i ajudar els productors a cercar noves víes de comercialització de la seva producció.

Podeu descarregar-vos el fullet de les Jornades Gastronòmiques del Peix i el Marisc al Maresme clicant sobre la imatge: