El Maresme creix per sobre de la mitjana catalana

Només perd població Canet de Mar

 

El Maresme continua guanyant població i ho fa per sobre de la mitjana catalana. Les darreres xifres oficials de població, recollides a l’informe que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, indiquen que la comarca ha guanyat 4.866 persones el darrer any, una quantitat que representa un creixement de l’1,09% davant el 0,99% registrat al conjunt català. Oficialment, el Maresme té una població de 452.690 habirtants.

És el cinquè any consecutiu que el Maresme registra un increment de població més intens que el de l’any precedent. De fet, és la quinzena comarca que ha comptabilitzat un augment poblacional percentual més elevat i concentra el 5,90% de la població de Catalunya.

Dels 30 municipis del Maresme, només Canet de Mar ha computat un lleuger descens del 0,39%. La resta han sumat habitants destacant, per la seva intensitat, el creixement de Caldes d’Estrac que és el municipi que, amb un increment relatiu del 4,30%, encapçala el ràquing. També són força destacables els increments de Dosrius (3,79%), Sant Pol de Mar (2,34%) i Pineda de Mar (2,30%). Els creixements més discrets s’han donat a Premià de Mar (0,17%), Premià de Dalt (0,18%), Vilassar de Dalt (0,33%) i Cabrera de Mar (0,34%). 

Aquestes variacions han fet canviar poc el mapa demogràfic comarcal. El 50% de la població maresmenca es concentra en els 5 municipis que superen els 20.000 habitants: Mataró, Premià de Mar, Pineda de Mar, El Masnou i Vilassar de Mar. Només Mataró, la capital, aplega el 28,33% dels habitants del Maresme. Tot i això, el seu pes poblacional respecte al conjunt del Maresme s’ha reduït lleugerament. 

El Maresme continua sent la quarta comarca catalana més poblada, darrera el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. 

Podeu ampliar informació consultant l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: