El Maresme és la cinquena comarca catalana amb un creixement demogràfic més intens

 

El Maresme continua augmentant de població. Ja som 441.505 habitants, segons les dades oficials publicades al BOE. L’anàlisi realitzat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal constata que El Maresme és la cinquena comarca catalana amb un increment de població més notable. En el darrer any ha guanyat 1.993 habitants, una dada que representa un increment del 0,45%.

Tot i tenir una població força equilibrada per sexes, el col·lectiu femení té un pes més fort i justament és el que ha tingut un increment més intens. El 55,24% dels nous habitants que ha guanyat el Maresme el darrer any són dones. El col.lectiu femení representa el 50,6% del total de la població maresmenca.

L’increment demogràfic no ha sigut general a tota la comarca. 9 dels 30 municipis han registrat reduccions de padró: Alella (-0,29%), Arenys de Mar (-0,24%), Arenys de Munt (-1,12%), Dosrius (-1,17%), Malgrat de Mar (-0,41%), Premià de Mar (-0,28%), Sant Iscle de Vallalta (-1,22%), Sant Pol de Mar (-1,22%) i Vilassar de Dalt (-0,12%).

D’altra banda, Sant Vicenç de Montalt és el municipi que ha tingut una variació a l’alça més important. La seva població ha augmentat un 2,20%; segueix Òrrius amb un 2,03%; Caldes d’Estrac (1,80%), Tiana (1,69%) i Sant Andreu de Llavaneres (1,62%).

El Maresme aplega el 5,87% de la població catalana i ocupa el quart lloc en quant a pes demogràfic, darrera el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. 

Podeu ampliar la informació i consultar les variacions demogràfiques a tots els municipis consultant l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local, CLIQUEU AQUÍ 

Les dades més destacades les trobeu en la següent infografia interactiva: