El Maresme estrena un nou sistema de reciclatge de càpsules monodosi de cafè i altres begudes calentes

 

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, el president del Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans, Joan Mora i el responsable del projecte de reciclatge de Nescafé Dolce Gusto, Àlex Parellada, han donat el tret de sortida al nou sistema de recollida i posterior reciclatge de càpsules monodosi de cafè i altres begudes calentes que s’implementarà a la comarca. Els usuaris podran portar les càpsules a les 14 deixalleries fixes i 7 deixalleries mòbils del Maresme.

Els municipis del Maresme, a través del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i el Consell Comarcal del Maresme, conjuntament amb l´empresa Nestlé, han posat en marxa la xarxa de recollida i posterior reciclatge de les càpsules monodosi de begudes. La legislació actual no permet que aquests tipus de residus es dipositin en els contenidors grocs i, en conseqüència, les deixalleries del Maresme, es convertiran en els centres de recollida dels mateixos.

Cada deixalleria tindrà dos contenidors de 120 litres, un per a càpsules d´alumini (Nespresso) i l´altre per a les de plàstic (Nescafé Dolce Gusto). Una vegada recollides, aquestes es traslladaran al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, que actuarà com a Centre logístic.

Mensualment, Nestlé es farà càrrec del trasllat de totes les càpsules d´alumini i plàstic que s´hagin recollit fins les diferents plantes de reciclatge en les quals es tractaran. Com a resultat, es podran reciclar per separat els materials que composen la càpsula i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior.

El sistema de recollida selectiva de càpsules va ser pioner a Suïssa. A Catalunya, es va iniciar fa un any a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. El Maresme es converteix, amb aquests acords, en un dels primers territoris on s´implanta aquest  sistema de reciclatge de càpsules de begudes monodosi. Sens dubte, la seva posta en marxa suposa una extensió del servei públic de les deixalleries i una millora tant per a la gestió sostenible de residus, como per a la promoció d´actituds responsables i de bones pràctiques dels consumidors.