El Mataró Bus comença una prova pilot que utilitzarà combustible procedent de l´oli reciclat de fregits

L´experiència durarà un mes i després es valoraran els resultats

A mitjan d´aquest mes de gener un dels autobusos del servei de transport públic Mataró Bus iniciarà una prova pilot que consistirà en utilitzar com a combustible el bio-diesel, un carburant ecològic que procedeix d´olis vegetals i que en aquesta experiència provindrà del reciclatge d´olis de fregits.


Fa uns anys Mataró va ser una de les ciutats pioneres en la utilització del compost anomenat èster metílic (bio-diesel), obtingut a partir de l´oli vegetal de colza. Aleshores l´experiència no va continuar perquè l´empresa que proporcionava el producte no va poder subministrar-lo més. Ara, però, està previst fer aquesta prova pilot amb una altra mena d´oli, el que prové de fregits.

Un dels avantatges de l´experiència és que s´utilitza un residu i se´l converteix en un recurs, a més que els autobusos que l´usin només han de patir petites modificacions en els seus motors i la contaminació serà molt menor. A partir del seu ús al llarg d´un mes aproximadament s´estudiaran el rendiment del producte, el seu cost i es valoraran els resultats obtinguts.

Per altra banda, el cost d´aquesta mena de combustible és el mateix que el carburant normal i compleix els requeriments tècnics exigits per la Unió Europea i per les empreses d´automoció. L´empresa distribuïdora d´aquest oli és Stocks del Vallès SA i està situada a Montmeló.