El Museu de la Marina acollirà una exposició commemorativa

Del 7 al 21 de setembre el Museu de la Marina acollirà una exposició amb motiu del cinquè aniversari de la colla de dracs i diables de Vilassar de Mar, els Mansuets de Foc.
Aquesta colla, que té el nom de Mansuet en honor al co-patró de Vilassar de Mar, va néixer el 1998 per iniciativa de l´AVAL (Associació Vilassanesa d´Activitats de Lleure) i actualment està integrada per una vintena de persones amb edats compreses entre els 15 i els 50 anys. Entre les seves activitats periòdiques destaca la participació a la Festa Major del poble i les sortides a d´altres poblacions com Pontevedra, Daimiel, Cabrils, Llavaneres o Vilassar de Dalt, així com la participació a les trobades organitzades per la Federació de Dimonis i Diables de Catalunya, de la qual en forma part. Els Mansuets són acompanyats habitualment en les seves sortides pels Strèpits i els Tabalers.


Coincidint amb la data del seu naixement, el 12 de setembre de 1998, la colla de diables va presentar en societat el drac de la localitat, en Cremavila, que la població ja ha fet seu, i en aquest darrer període ha incorporat una altra bèstia de foc, l´ase Innocenci.

Per difondre la trajectòria dels 5 anys de vida dels Mansuets, al Museu de la Marina es podrà veure del 7 al 21 de setembre una exposició al·lusiva a l´efemèride, amb fotografies, material pirotècnic i la projecció d´un vídeo.
El 12 de setembre hi ha previst un correfoc però encara falta decidir l´hora i l´escenari on tindrà lloc.