Vilassarencs fan catifes de flors per les festes de Daimiel

Una comitiva de vilassarencs encapçalada per la regidora de Cultura, Carme Ramon, marxen demà dissabte a la matinada cap a Daimiel (Ciudad Real) per participar en la festa major del municipi manxec agermanat amb Vilassar de Mar des de juliol del 2001. Una vintena de veïns del nucli antic repetiran l´experiència de l´any passat i guarniran els carrers per on ha de passar l´1 de setembre la processó de la Virgen de las Cruces, patrona de Daimiel. També guarniran l´olivera mil·lenària de la plaça de l´Ajuntament amb els escuts dels dos pobles agermanats.


L´objectiu del viatge és continuar amb els intercanvis culturals que des de fa 2 anys es realitzen entre ambdós municipis i ensenyar la tradició del Corpus als daimieleños per tal que ells mateixos puguin de cara a altres anys confeccionar les seves pròpies catifes florals. Enguany per fer les catifes es tornaran a fer servir serradures de fuster tenyides enlloc de pètals de flor a causa de les altes temperatures.

La comitiva té previst arribar al monestir de la Virgen de las Cruces dissabte al migdia on seran rebuts per representants de l´Ajuntament manxec. La tornada a Vilassar de Mar està prevista durant el matí del dimarts.