El Museu Monjo passa a ser municipal i es signa un conveni entre l´Ajuntament, el Consorci de les Drassanes de Barcelona i Bricbarca per a la restauració del San Ramon

Dijous 13 de febrer s’han signat dos convenis a Vilassar de Mar entre la Diputació de Barcelona i l´Ajuntament. El primer conveni comporta la cessió per part de la Diputació, a l’ajuntament, de l’obra artística d’Enric Monjo i el traspàs de tota la gestió d’aquest museu a mans municipals. La Diputació també transfereix el personal a l’ajuntament i aportarà al museu, en 10 anualitats, 277.695 euros.


El segon conveni s´ha signat a tres bandes entre l´Ajuntament, el Consorci de les Drassanes de Barcelona i l´entitat Bricbarca. El conveni va destinat a potenciar la difusió i divulgació del patrimoni i cultura marítima i això inclou la restauració del vaixell Sant Ramon, llaüt construït el 1904 i que està restaurant Bricbarca amb el suport de l´Ajuntament, amb l´objectiu de convertir-lo en instrument de difusió de la cultura marinera i recuperar la navegació a vela llatina. Específicament, el Consorci destina per a la restauració del vaixell, 100.000 euros durant el 2003, a més de suport i assessorament tècnic. El conveni també promou la col·laboració entre el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de la Marina i l´associació Bricbarca.

L´acte de signatura d´aquests dos convenis ha estat presidit per l´alcalde de Vilassar de Mar, Pere Almera i el president de la Diputació i també del Consorci de les Drassanes de Barcelona, Manuel Royes.

A continuació, el president de la Diputació acompanyat per l´alcalde ha visitat les obres de condicionament i millora del Museu Monjo que actualment està tancat per motiu de les obres però que tornarà a obrir les seves portes el proper 1 de març amb una exposició de pintura.