El nou skatepark de Mataró s´estrena amb exhibicions de professionals del monopatí i de bicicletes bmx

Els patinadors i ciclistes tindran a partir del mes que ve a Mataró un nou espai on practicar i divertir-se. L´empresa municipal d´urbanisme, PUMSA, ha acabat ja les obres de construcció del nou skatepark, situat al polígon de Les Hortes del Camí Ral, que representen una inversió de més de 100.000 euros i han durat quatre mesos.


Per celebrar la pròxima posada en marxa de les instal·lacions diverses agrupacions de patinadors de la ciutat i el Patronat Municipal d´Esports han programat un seguit d´exhibicions avui, 25 d´abril, a partir de les 19.30 hores, que seran amenitzades pel Dj. Toni l´speaker Pulp´s:

– Exhibició dels skaters professionals Julián Lozano i José Noro (skate).

– Exhibició del campió del món júnior en la modalitat flat de bicicletes bmx freestyle en modalitat flat i del campió d´Espanya en modalitat pipe.


La construcció de l´skatepark

Aquest skatepark és el primer d´aquestes característiques que existeix a la comarca. Per les seves dimensions, característiques i disseny, aquesta instal·lació és bastant singular i és considerat com un dels 5 millors de tot l´Estat. Per dissenyar-lo, PUMSA ha requerit l´assessorament especialistes com els membres del “Petit Món d´en Ricard”.


L´skatepark consisteix en una zona pública destinada a la pràctica de patinatge en la modalitat “skate”, és a dir, la que es considera patinatge urbà i en la que habitualment els esportistes fan servir taules de monopatí (skateboard) o patins sobre rodes.


La iniciativa de o respon a la demanda formulada per un grup de joves skaters i comerços especialitzats, que van sol·licitar al Patronat Municipal d’Esports un lloc on patinar, a banda de la pista en U de la que ja disposaven al polígon del Pla d´en Boet (carrer Sant Cugat).


El nou skatepark de Mataró ocupa 977 m2 d´una parcel·la de propietat municipal i està dotat d´una àmplia gamma d´elements arquitectònics destinats a la pràctica del patinatge urbà. Per fer l´obra ha estat necessari fer una mica d´excavació prèvia, però també s´ha aprofitat el pendent del terreny, i per fer el gruix dels treballs s´ha fet servir formigó amb un acabat lliscant.


A primer cop d´ull, la pista pot semblar un gran sot de formes circulars i sinuoses amb tres illetes, dues de les quals tindran cantonades arrodonides i una que no.


Per als experts en aquesta modalitat de patinatge, l´skatepark compta amb tres zones molt apreciades per fer salts i cabrioles: un “Quarter Pipe”, un “Fun Box” i una “Multibowl”.


El pla principal de la pista ocupa 385 m2, el “Funbox” 31 m2, la zona anomenada de “Multibowl” té 326 m2. Aquest multibowl és en aquest moments l´únic d´aquestes dimensions de tot l´Estat Espanyol.