El Pla Comarcal d’Integració dels Immigrants del Maresme organitza tres jornades per parlar sobre els reptes de la immigració a la comarca

 


Mataró, Premià de Mar i Pineda de Mar són els municipis on el Pla Comarcal d’Integració dels Immigrants del Maresme durà a terme entre el 17 d’abril i el 29 de maig les jornades: “Convivència en igualtat. Un repte per a tothom!” que tenen com a objectiu posar sobre la taula els reptes de la immigració, tant per a les persones nouvingudes com per als barris i municipis acollidors d’immigració.


Les jornades de treball s’han plantejat com a un fòrum participatiu i interdisciplinar en el qual, a banda de parlar dels principals temes que preocupen: treball, habitatge, joves, empadronament, racisme, escola, relacions de veïnatge, obtenció de papers…etc, es puguin avançar propostes sobre com fer front a aquests reptes. Tal i com es diu al programa de les jornades, la intenció és que aquestes esdevinguin “un marc de tothom i per a tothom”. És per això que els cartells i els díptics informatius s’han fet en català, en castellà i en àrab. Per accedir al fulletó  
Cliqueu aquí Les jornades programades són les següents: Mataró: Data: 17 d’abril de 2004 de 9.00h a 14.00h Lloc: Escola Universitària del Maresme (Passeig del Callao, s/n)
Premià de Mar: Data: 24 d’abril de 2004 de 9.00h a 14.00h Lloc: Centre Cívic (C/ Esperança 19-21)
Pineda de Mar: Data: 29 de maig de 2004 de 9.00h a 14.00h Lloc: Sala de Plens de l’Ajuntament de Pineda (Plaça Catalunya, 1) El conjunt d’aportacions recollides marcaran les prioritats d’actuació del  
Pla Comarcal d’Integració dels Immigrants del Maresme . Aquest Pla va nèixer fruit del protocol de col.laboració signat entre el Depertament de Benestar i Família de la Generalitat, el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments de la comarca. Les seves funcions principals són les següents: Portar a terme una sèrie d’actuacions encaminades a contribuir a la plena integració dels col·lectius de persones migrades a la vida social dels municipis de la comarca.
– Potenciar la convivència, la cohesió comunitària, la lluita contra l’exclusió social, la igualtat d’oportunitats i l’accés als recursos col·lectius i serveis públics existents a la comarca.
-Assessorar i donar suport en matèria d’intermediació en processos interculturals. Aquestes actuacions es duen a terme a través del Servei de Mediació intercultural.