El Pla Comarcal d’integració dels immigrants del Maresme organitza un curs per a professionals dels serveis socials que atenen persones d’origen magrebí

27 i 28 d’octubre a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme

 


La doctora en psiquiatra Amina Bargach serà dimecres, 27 d’octubre, i dijous, 28 d’octubre, a Mataró per impartir un curs adreçat a professionals dels serveis socials d’atenció primària que atenen persones d’origen magrebí. Les sessions de formació han estat dinamitzades pel Pla Comarcal d’Integració dels Immigrants del Maresme amb la finalitat d’ajudar els professionals municipals a entendre i atendre adequadamente les demandes i necessitats del col·lectiu magrebí.


El tema en sí i el fet que el curs sigui impartit per la Dra. Amina Bargach, considerada una eminència en la matèria, ha fet que es disparessin el nombre d’inscripcions. Per tal de poder crear grups de treball dinàmics i que es pugui aprofitar al màxim les hores de formació, s’ha hagut de limitar el nombre d’assistents i 10 persones s’han quedat sense plaça. La sessió de dimecres anirà destinada a treballadors/es dels serveis socials i el dijous el curs el seguiran mediadors/es interculturals que treballen a ajuntaments, sindicats, Consell Comarcal i Hospital de Mataró. La Dra. Amina Bargach és psiquiatra i terapeuta familiar. Ha treballat durant molts anys a Suïssa amb immigrants espanyols en aquell país. Actualment, treballa a Tatuà i atén famílies de persones que han emigrat a diferents països europeus.