El Pla Municipal de Drogodependències de Mataró promou per primera vegada un pla de prevenció actiu en l´àmbit de la nit

El Pla Municipal de Drogodependències de l´Ajuntament de Mataró, a través del programa Energy control, intervindrà per primera vegada en l´àmbit de la festa nocturna. Així, el proper dissabte, 19 de juliol, de les 23 h i fins a les 4 de la matinada de diumenge, hi haurà un estand informatiu muntat a la zona del Port i que estarà acompanyat per una intervenció musical d´un DJ.


La iniciativa s´emmarca en el programa de prevenció del Pla Municipal de Drogodependències de l´Ajuntament i compta amb la col.laboració del Gremi d´Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme i del Consorci Port de Mataró.

L´objectiu de l´activitat és informar i orientar els joves, consumidors o no, relacionats amb la cultura de l´oci juvenil, per reforçar el no consum de drogues i evitar i/o reduir els riscos associats a aquest. Per altra banda, també es vol facilitar i fer més pròxims els serveis especialitzats en drogues i sexualitat.

El que es pretén és implicar als propietaris de bars musicals i discoteques i que aquests es converteixin en col.laboradors directes del programa així com que siguin coneixedors dels riscos relacionats amb el consum de drogues i formin part de les intervencions preventives.

El missatge final és que la millor manera de gaudir de totes les activitats de la festa és evitar tenir problemes relacionats amb les drogues.

Què comporta l´activitat?

Davant del bar musical Natural Energy control muntarà un estand informatiu on els joves tindran accés a materials i a informació personalitzada. A més hi haurà diferents projeccions, activitats d´animació i tot plegat s´acompanyarà amb música d´un DJ.

Per altra banda, els bars musicals i discoteques que participen de la iniciativa tindran un estand amb postals gratuïtes editades per Energy control i un pòster anunciant l´activitat.

Què és Energy control?

Energy control és una plataforma de joves voluntaris que des de 1997, preocupats pel consum de drogues que es dóna en espais lúdics i de diversió juvenil, van iniciar una línia informativa/preventiva especialitzada en treballar en els espais d´oci de joves i realitzar programes de reducció de riscos.

El grup pertany a l´Associació Benestar i Desenvolupament, organització no lucrativa que té com a finalitats la informació, la investigació i l´acció en el camp de les drogodependències, la sida, les famílies i la infància en situació de risc i marginació social, l´atenció domiciliària, així com altres problemàtiques socials i temes relacionats amb el Benestar Social.

Si l´experiència és positiva es programarà una altra activitat per a la tardor a la zona del Pla d´en Boet i s´establirà com una activitat estable.