Els delictes contra les persones a Mataró baixen d´un 25% entre abril i juny

Els fets il·lícits ocorreguts a la ciutat durant el primer semestre de l´any s´han reduït d´un 20% respecte l´any 2002. Aquesta és una de les principals conclusions que s´han presentat avui en la reunió de la Junta Local de Seguretat, que presideix l´alcalde, Manuel Mas. La delictivitat no només ha baixat puntualment, sinó que es confirma la tendència observada en els últims mesos de 2002 i el primer trimestre del 2003, que es van fer públics amb motiu de l´anterior Junta Local de Seguretat celebrada el 13 de maig.


De tota la tipologia de delictes, els que han experimentat una reducció més gran, de gairebé el 25%, han estat els que afecten més directament a la integritat física de persones i béns (robatoris, lesions…), que d´abril a juny han passat de 211 a 159 delictes mensuals. Així, per exemple, de maig a juny, el nombre de robatoris en habitatge han passat de 24 a 4.

Pel que fa a l´anàlisi concreta de l´activitat policial, en la reunió s´ha posat de manifest que ha augmentat significativament el percentatge de casos de delictes resolts entre maig i juny, que han passat del 25-30% al 35-40%; i també el nombre de detencions practicades mensualment (entorn 90-100).

A banda del balanç global sobre l´estat de la seguretat ciutadana, la Junta ha repassat les actuacions conjuntes realitzades per la Policia Local i els Mossos d´Esquadra entre maig i juliol:

-Operació Calma III, de vigilància preventiva de la seguretat en els espais públics de diverses zones de la ciutat (Rocafonda-El Palau). L´operació va finalitzar amb el resultat de: 83 identificacions de persones, 6 identificacions de vehicles,1 detenció i 1 acta de denúncia.

-Operació Copa II, de seguretat en locals de pública concurrència i control de venda d´alcohol i tabac a menors en locals d´oci, bars establiments comercials, etc. El resultat de l´operació ha estat el següent: 4 actes per venda d´alcohol a menors, 9 actes per venda de tabac a menors, 20 actes per tinença de drogues,1 acta per tinença d´armes, 2 detencions per tràfic de drogues, i 1 detenció per atemptat a un agent de l´autoritat.

-Inspeccions a tallers tèxtils il.legals, amb l´objectiu de controlar la situació administrativa, sanitària i legal dels treballadors, amb el resultat de: 13 treballadors en situació il.legal, 2 empresaris detinguts/imputats per presumpte delicte.

Finalment, durant la reunió s´ha presentat també el dispositiu de seguretat que desenvoluparan conjuntament per primer cop la Policia Local i els Mossos d´Esquadra amb motiu de la Festa Major, Les Santes.