El president de l’Agència Catalana de Consum visita el CCM

 

El president de l’Agència Catalana de Consum, Alfons Conesa, ha visitat avui el Consell Comarcal del Maresme on ha mantingut una reunió amb el president comarcal Miquel Àngel Martínez i Camarasa i amb el conseller delegat de Benestar Social, Cultura, Consum i Salut Pública, Jordi Mir. El CCM disposa d’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor (OCIC) des de 2010.

El president del CCM ha informat Conesa de l’activitat que desenvolupa l’OCIC en quant a informació, atenció i gestió de les consultes, reclamacions, queixes i denúncies dels maresmencs i maresmenques.

Només 5 municipis del Maresme disposen d’oficina municipal d’informació al consumidor (Mataró, Premià de Mar, Pineda de Mar, El Masnou i Montgat). Els consumidors dels 25 municipis restants són atesos personalment a l’OCIC -ubicada a les mateixes dependències del Consell Comarcal- o online. També des de l’Oficina Comarcal es gestionen totes les reclamacions que els maresmencs i maresmenques tramitin a través de la pàgina web de l’Agència Catalana de Consum, amb independència que el seu lloc de residència estigui establert en un municipi que disposi d’oficina municipal.

En el decurs d’aquest any, l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor ha atès 1.215 consultes; ha tramitat 389 reclamacions; ha mediat en 385 conflictes entre consumidor i empresa i ha realitzat 16 vistes arbitrals

El sector de la telefonia és el que mès reclamacions genera en el Maresme, seguit de subministraments bàsics com la llum i l’aigua i el gas.