El president del CCM, Manuel Mas, inaugura l’estació meteorològica automàtica de Mataró

{+}  

{+}
Des d’avui el Servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme (METEOMAR) compta amb una nova estació a Mataró que subministra dades relatives a la velocitat i direcció del vent, la temperatura, la humitat relativa, la precipitació i la pressió atmosfèrica.


La informació aportada per la nova estació meteorològica, instal.lada als jardins de la depuradora de Mataró, són de gran interés per conèixer i preveure el comportament meteorològic al Maresme Central. A més, seran molt importants per als serveis d’emergència en situacions de risc, com ara pluges intenses o incendis forestals, tota vegada que Meteomar els mantindrà puntualment informats de les diferents variants que s’hi puguin detectar.


L’estació meteorològica de Mataró disposa d’un petit panell solar que fa que tingui un funcionament completament autònom. Les dades les transmet a un ordinador on queden registrades i poden ser consultades en qualsevol moment per part del servei de meteorologia comarcal. La instal.lació segueix els paràmetres marcats per l’Organització Meteorològica Mundial. Registra la velocitat i direcció del vent a una alçada de 10 metres i Recull les dades de temperatura, humitat relativa, precipitació i pressió atmosfèrica a 1,5 metres d’alçada. De totes aquestes variables se n’obtenen els valors mitjans, els màxims i els mínims.  

A l’acte d’inauguració hi han assistit el president del CCM i alcalde de Mataró, Manuel Mas, els alcaldes i consellers comarcals Llorenç Artigas (Vilassar de Dalt) i Joaquim Colomer (Cabrils) així com regidors i regidores de diferents poblacions del Maresme Central. També han estat presents responsables del Parc de Bombers de Mataró, de la companyia Aigües Mataró, de l’Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina, de SIMMAR i d’empreses interessades pel seguiment meteorològic. El servei METEOMAR Amb aquesta instal.lació, ja són set les estacions meteorològiques que subministren dades al Servei de Meteorologia del CCM. Les sis restants estan ubicades a Tordera, Palafolls, Calella, Arenys de Mar i el Masnou. A banda de les estacions automàtiques, el Servei recull dades de les instal.lacions manuals que hi ha ubicades a Mataró, Tiana i Arenys de Mar. El Servei de Meteorologia del Consell Comarcal del Maresme va entrar en funcionament l’octubre de 1994. Quan detecta situacions meteorològiques de risc, al.lerta les policies locals per tal que posin en marxa les mesures de prevenció adients per evitar danys personals i/o materials. A més, manté un arxiu històric de les variants meteorològiques de la comarca i, a diari, informa de les previsions a través de 13 emissores de ràdio de la comarca.