El president del CCM qüestiona l’aplicació de la LRSAL

 
El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha participat en el programa “El Punt al Dia” que la Xarxa de Televisions Locals ha dedicat a parlar de l’aplicació i incidència a Catalunya de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL). Miquel Àngel Martínez ha criticat aquesta llei perquè no té en compte la realitat de l’administració local catalana i tampoc no va acompanyada d’una reforma en el finançament local.

Miquel Àngel Martínez i Camarasa ha compartit plató amb els presidents del Tarragonès, Frederic Adam i de l’Alt Penedès, Francesc Olivella. Tots tres han coincidit a posar sobre la taula les incògnites que a hores d’ara planteja la llei aprovada pel Congrés, així com les incoherències de fons que es detecten en el nou text legal. Els presidents comarcals han defensat que els problemes d’endeutament de l’administració no provenen del món local, sinó de la pròpia estructura estatal i han qüestionat que la LRSAL serveixi per estalviar perquè “Algú haurà de continuar prestant els serveis, no?”. El president del CCM ha afegit que la nova Llei no resol l’autèntic problema de fons del món local que és el del finançament.

A tot això, s’afegeix que a hores d’ara hi ha serveis que no se sap exactament quina administració els haurà de prestar. El president de la Diputació ja ha manifestat que aquest organisme no té prou capacitat per fer front a tots els serveis que li puguin derivar els municipis, per tant, caldria interpretar que els consells comarcals tindran un paper important com a organismes experts en la mancomunació de serveis.

Podeu visionar el debat, clicant sobre la imatge. El debat comença en el minut 28:55 .