El projecte d’ampliació de la biblioteca d’Arenys de Mar pren forma

L’alcalde d’Arenys de Mar, Miquel Rubirola, i la directora de la biblioteca P. Fidel Fita, Mercè Cussó, han presentat aquest matí al cap del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Jordi Permanyer, que s’acaba d’estrenar en el càrrec, la proposta d’ampliació de l’equipament arenyenc. La biblioteca estrenarà un nou local al carrer Bonaire, que és propietat del Casal Parroquial i que l’Ajuntament lloga, i que permetrà traslladar-hi la sala d’actes i d’exposicions i estrenar un nou magatzem.


L’alcalde ha explicat que la nova sala d’actes serà el doble de gran que l’actual. La incorporació d’aquest espai ajudarà també a millorar l’organització a la seu de Can Juncosa, que ha quedat petita. Un dels espais lliures s’aprofitarà per encabir la nova sala de noves tecnologies, un dels serveis amb més demanda. Una altra de les novetats serà la creació d’un espai únic per al servei de préstec, que se centralitzarà a la planta baixa.

Altres millores seran la remodelació de les llibreries i la instal·lació d’un nou sistema de seguretat. L’Ajuntament d’Arenys de Mar disposa de 190.000 euros al pressupost d’aquest any per fer les obres de reforma i la compra del nou mobiliari. Ara, el següent pas, com han concretat en la reunió d’aquest matí, és acabar de redactar el projecte executiu de les obres d’ampliació.