El projecte “Posa el Maresme al plat” arriba a Cabrils

Dissabte, 1 de novembre, dins la Fira de Tardor

  


Cinc artesans alimentaris del Maresme que participen en el projecte Productes de la terra – artesania alimentària que impulsa el Consell Comarcal del Maresme participaran a la
Fira de Tardor
que se celebra a Cabrils del dissabte 1 de novembre. L’objectiu d’aquest projecte, que té el suport de la Diputació de Barcelona és donar a conèixer i ajudar a la comercialització dels productes alimentaris de qualitat que es fan a la comarca del Maresme.


Els visitants de la Fira de Tardor de Cabrils, organitzada per l´Ajuntament, podran veure agrupats sota una mateixa denominació promocional diferents productors de la comarca que treballen en l´àmbit de l´artesania alimentària produint productes arrelats al territori i de qualitat. Productes de la terra – Maresme és la denominació sota la qual s’identifiquen els productors locals i Posa el Maresme al plat!, la crida que es fa al públic per acostar-se a conèixer la riquesa i qualitat del productes alimentaris de la comarca. Aquesta és la segona fira en la qual es participa. La primera experiència es va dur a terme a Calella. A la promoció que es farà a Cabrils hi pariticiparan 5 artesans: la Fleca Can Puig (Arenys de Munt), Neules Casa Graupera (Mataró), Horta Llorenç (Sant Andreu de Llavaneres), Forn Can Ricastell (Tordera) i Xarcuteria Boher (Vilassar de Mar). La voluntat del Consell Comarcal del Maresme és continuar incentivant la participació dels productors i artesans alimentaris de la comarca a les nombroses fires comercials i gastronòmiques que es realitzen als diferents municipis del Maresme. Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte activat pel Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Barcelona, a principis d’aquest any per potenciar el Maresme com a territori amb tradició i atractiu alimentari de qualitat. En una primera fase es va realitzar un cens de productors i artesans del qual en formen part un centenar de productors-artesans que porten a terme la seva activitat a la comarca. Actualment s´està treballant en l´edició un catàleg per donar a conèixer a la ciutadania quins productes artesans de qualitat es fan al Maresme i on es poden adquirir.