El servei d’acollida dels alumnes d’educació infantil de la sisena hora el prestarà una UTE formada per dos empreses especialistes en lleure infantil

Tenen dret a rebre aquest servei 1688 alumnes del Maresme

La Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les empreses de lleure infantil 7 i Tria S.L. i Senfo S.A. ha guanyat el concurs públic endegat pel Consell Comarcal per prestar al Maresme el servei d’acollida dels alumnes d’educació infantil de la sisena hora (SA 6). El canvi d’empresa es farà efectiu el 8 de gener.


L’inici del curs escolar, després de les vacances de Nadal, tindrà com a novetat el canvi d’empresa de monitoratge que realitza el servei d’acollida  de la sisena hora. Fins ara, cada centre docent organitzava aquest servei, però aquest curs 2007/08 la gestió la realitza el Consell Comarcal, prèvia delegació per part de la Generalitat.

El SA 6 va adreçat als alumnes d´educació infantil de les escoles públiques que es veuen afectats per l´aplicació de la sisena hora a primària. Es poden beneficiar les famílies que tenen fills a educació infantil i a primària amb horaris d´inici o d´acabament de la jornada lectiva diferents i que no es queden a dinar a l´escola. Fins que els germans de primària no acaben la jornada, els petits són atesos per monitors/es en el mateix centre docent amb la finalitat d’ajudar a les famílies a conciliar els horaris escolars dels seus fills.

A la comarca del Maresme tenen dret a rebre aquest servei, que és gratuït per a les famílies, 1688 alumnes de 66 centres docents públics.

LLeure educatiu
El SA 6 el presten 114 monitors i monitores que, a no ser que expressin el contrari, seran contractats per la UTE guanyadora del concurs amb l’objectiu que hi hagi els mínims canvis possibles de personal.

La nova orientació del servei SA 6 ha estat explicada als directors dels centres docents afectats en una reunió que es va fer el 19 de desembre al CCM. El conseller delegat de promoció econòmica i serveis educatius, Bernat Costas, ha explicat que el criteri que es vol aplicar és que aquesta hora esdevingui de lleure educatiu seguint els criteris establerts en el segell de qualitat QAI 10.