Es necessiten 10 persones mentores per acompanyar jovent tutelat i extutelat del Maresme en la seva emancipació

El jovent tutelat i extutelat són nois i noies que per diverses situacions (pobresa severa, migracions, situacions de maltracte….) han viscut part de la seva infància i/o adolescència en un centre de menors. Aquest recurs de tutela desapareix quan el o la jove arriben als 18 anys, moment en què han d’entomar el repte de l’emancipació.

L’entitat Punt de Referència, que treballa per afavorir la plena emancipació del jovent vulnerable i principalment del jovent extutelat en el moment de la seva sortida dels centres de protecció del menor, ha engegat la campanya “Un gest, un món” que té com a objectiu trobar persones voluntàries que vulguin participar com a mentores i acompanyar els i les joves en el seu procés d’emancipació.

Actualment, al Maresme hi ha 14 joves en aquesta situació i es necessiten 10 persones mentores per poder tirar endavant el projecte.

Les persones voluntàries que estiguin interessades en participar-hi no necessiten experiència prèvia, només ganes de compartir i acompanyar els joves en el seu camí cap a l’èxit.

El programa de mentoria social de Punt de Referència consisteix en 9 mesos de trobades setmanals. D’inici, les persones mentores fan una entrevista personal i reben 10 h de
formació per treure el màxim potencial de la col·laboració. A més, durant tot el procés,
compten amb el seguiment de l’equip de Punt de Referència per a que la relació sigui
enriquidora per a les dues parts.

La mentoria social és una metodologia que millora la vida del jovent en risc d’exclusió en facilitar-los una xarxa de suport i confiança que en potencia les seves oportunitats, alhora que trenca estigmes i potencia el creixement de les persones mentores.

Les persones interessades poden contactar amb Punt de Referència (info@puntdereferencia.org) o enviar aquest formulari amb les seves dades