Exhaurides les places per assistir al I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme

 
El Teatre Monumental del Mataró s’omplenarà de gom a gom el proper 20 de març per acollir el I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme. A una setmana vista de la celebració de l’esdeveniment, s’han exhaurit les places. Hi assistiran 760 joves, majoritàriament del Maresme, però també de Badalona i d’Arbùcies.

El Maresme ha estat tradicionalment un territori emprenedor que ha crescut econòmicament gràcies a l’empenta de persones que han explorat el mercat i han sabut trobar diferents vies de negoci. Actualment és també una de les comarques barcelonines amb una taxa d’atur més elevada (18,3%, segons les dades del mes de febrer recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local): La xifra de ciutadans i ciutadanes que cerquen feina puja a 41.724. El 15,08%  són joves d’entre 16 i 30 anys.

Al col·lectiu de joves aturats i al dels joves que encara estan cursant els seus estudis és a qui s’adreça el I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme. Aquesta iniciativa del Consell Comarcal compta amb el suport del programa “Emprendemos Juntos” del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, del Fons Social Europeu i de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és apropar el jovent a la realitat de l’autoocupació a partir d’experiències explicades en primera persona.

Han confirmat la seva assistència 760 persones. La majoria alumnes de cicles formatius, batxillerat i ESO. En concret, assistiran estudiants de 20 centres docents (Alella, Argentona, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Mataró, Montgat i Premià de Mar). També han confirmat la seva presència estudiants de centres de Badalona i d’Arbúcies. Pel que fa a les inscripcions individuals provenen de gairebé la totalitat de municipis de la comarca.

El I Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme es farà el dimecres 20 de març de 9:00h a 13:00h al Teatre Monumental de Mataró.