Èxit total del IV Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme

 

Quantitat i qualitat han anat de la mà en la quarta edició del Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme. Un Teatre Monumental ple de gom a gom ha escoltat amb gran interès les experiències que professionals i emprenedors de la comarca han explicat al llarg de tot el matí. La consigna més repetida és aplicable a l’emprenedoria, però també a l’actitud personal davant la vida: afrontar els reptes amb optimisme eliminant del nostre vocabulari el “no puc perquè…”

 
 

La jornada ha començat amb la benvinguda del president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i del Director del Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat, Pere Condom. Tots dos han encoratjat els joves a “parar de començar i començar a fer” i a veure les administracions com a aliades. Com a mostra un botó. El Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal assessora cada any una mitjana de 500 emprenedors i emprenedores i ajuda a constituir unes 140 noves empreses. 3 d’elles han explicat la seva experiència i el seu model de negoci.

 
Pixelon
, la més veterana ja porta 10 anys dedicant-se amb èxit a l’animació 3D; Cerveses artesanes Synera, d’Arenys de Mar, està assentant el seu producte; i AMedia, de Pineda de Mar, fa sis mesos que s’està especialitzant en ausiovisuals amb dron. De fet, ha fet un enregistrament de l’acte que la setmana vinent es publicarà al web del Consell Comarcal.

L’expert en innovació Alfons Cornella ha traspassat fronteres geogràfiques amb exemples d’èxit d’empreses d’arreu que han sabut innovar creant productes i/o serveis que donen resposta a les necessitats de la gent perquè ha volgut deixar clar que tot i que vinculem innovació amb tecnologia no sempre és així. “La innovació sempre té més base psicològica que tecnològica. Es tracta de detectar problemes i idear formes de resoldre’ls”. 

De la seva banda, el formador i conferenciant Víctor Kuppers ha extrapolat les actituds emprenedores a les que tenim en el dia a dia. La recepta: “el valor de les persones està en la seva forma de ser. S’ha de plantar cara al desànim i viure la vida amb alegria”.

Uns conceptes que la companyia Magatzem d’Ars ha simbolitzat en la representació teatral “El futur som els joves”.

Seguint la consigna de Küppers el públic ha acabat dalt de l’escenari acompanyant els i les joves de Fanatix Urban Dance, escola de dansa de Canet de Mar constituïda com a cooperativa.

A aquesta quarta edició del Fòrum de Joves Emprenedors del Maresme han assistit estudiants de 16 instituts i escoles de MataróCalellaArenys de MuntArenys de MarMontgatCanet de MarPremià de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.