Finalitza la segona edició del programa “Joves per l’Ocupació, 2013-2015” amb una inserció del 64,28%

El Consell Comarcal del Maresme valora molt positivament els resultats assolits a la segona edició del programa “Joves per l’Ocupació” adreçat a maresmencs i maresmenques d’entre 16 i 25 anys. El programa que permet compaginar la formació, l’orientació i l’experiència professional ha permet inserir laboralment el 64,28% dels participants i retornar al món educatiu el 14,28%.

Aquest programa, que forma part del “Pla Inserjoves” de polítiques actives d’ocupació de la Generalitat de Catalunya, ha permés a 34 joves de la comarca rebre formació i assolir experiència professional en dues especialitats força demandades al Maresme: auxiliar de cuina i cambrer/a de restaurant i bar i auxiliar de magatzem i comerç.

Els requisits demandats per participar-hi era tenir entre 16 i 25 anys, trobar-se en situació d’atur i tenir una baixa qualificació o haver abandonat el sistema educatiu. L’objectiu del programa era millorar les condicions d’ocupabilitat d’aquest col·lectiu a partir de la formació professional o de l’incentiu per tornar al món educatiu. Amb aquet doble objectiu, es van combinar accions d’orientació, tutorització, seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional a les empreses a partir de la possibilitat d’un contracte de treball d’un mínim de 6 mesos. En total, 350 hores de formació professionalitzadora i 80 hores de pràctiques en dos sectors d’activitat: l’hostaleria per als joves que seguien l’itinerari d’auxiliar de cuina i cambrer/a de restaurant i bar, i al comerç per als auxiliars de magatzem i comerç.

De les 34 persones participants al programa, 28 han finalitzat amb èxit la fase formativa i d´aquests 16 persones han realitzat pràctiques en empreses relacionades amb l´especialitat formativa.

Durant tot el període d´execució del programa, dels 28 participants 18 han tingut un contracte laboral, algun d´ells més d´un contracte, fent un total de 26 contraccions i 4 joves han retornat al sistema educatiu (graduat de la E.S.O., proves d´accés o graus mitjos).

Nova edició del programa “Joves per l’Ocupació”

En aquest moment, el Consell Comarcal del Maresme està executant la tercera edició del programa “Joves per l´Ocupació 2014 -2015”, projecte subvencionat pel Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC), per fons provinents dels Pressupostos Generals de l´Estat i pel Fons Social Europeu.

Aquest programa està adreçat a les persones joves de la comarca de 16 a 24 anys (fins a 30 anys en el cas de persones amb certificat de discapacitat igual o superior al 33%), situació d´atur, amb una baixa qualificació o amb abandonament del sistema educatiu, inscrites com a demandants d´ocupació i incloses en el Registre de Garantia Juvenil.

De les 34 persones seleccionades, 33 persones ja han finalitzat amb èxit la fase formativa en les especialitats de:

• Zelador/a sanitari/ària.
• Auxiliar de magatzem i comerç.

Des d’aquest mes de juny, els participants estan realitzant les 80 hores de pràctiques no laborals en empreses del sector i l´especialitat de la formació, i es preveu que el 100% dels alumnes disposin d´aquesta oportunitat. Resta pendent de realitzar la fase de contractació laboral.

La tercera edició finalitzarà el proper 31 de desembre de 2015, i fins aquesta data es proporcionarà acompanyament als joves en el seu procés d´inserció laboral i/o en la realització del projecte laboral.