Forta davallada de les temperatures al Maresme  i baixada de la cota de neu

 

El Servei de Meteorologia del Consell Comarcal  informa d’una forta davallada de les temperatures al Maresme a partir de divendres com a conseqüència de l’arribada d’una massa d’aire fred provinent de l’interior del continent europeu. A més, s’esperen precipitacions en forma de neu per al dissabte.

Segons el comunicat del Servei de Meteorologia,  les temperatures mínimes de la nit de dissabte a diumenge arribaran als -3 graus a l’interior de la comarca i als 2 graus a la franja costanera. La previsió per a la nit de diumenge a dilluns són encara més baixes. Les mínimes arribaran als -5 graus a l’interior del Maresme i als 0 graus a la franja costanera.

Aquestes temperatures de rigorós hivern aniran acompanyades de precipitacions. La cota de neu baixarà fins els 300 metres al matí de dissabte i als 200 metres durant la tarda. Segons les previsions actuals, durant el matí de dissabte es poden arribar a acumular fins a 10 centímetres de neu a les zones altes de l’interior de la comarca.  Per a la tarda del mateix dissabte els xàfecs seran de neu o neu granulada a qualsevol punt de la comarca.

Davant d’aquestes previsions, el Consell Comarcal fa les següents recomanacions als municipis:

  • Tenir a punt sal per poder repartir en els punts més problemàtics del municipis (a escampar preferiblement durant la tarda de dissabte i la de diumenge)
  • Tenir especial cura a les urbanitzacions situades a la Serralada Litoral

Des de Protecció Civil es recomana a la població que segueixi els consells d’autoprotecció per a casos de fred i de neu. Podeu accedir-hi CLICANT AQUÍ