La neu comença a arribar al Maresme

 

La neu ha avançat la seva presència al Maresme. Segons informa el Servei de Meteorologia del Consell Comarcal, en aquests moments ja està caient neu granulada en cotes 200-300 i la previsió per aquesta tarda és que els ruixats també siguin en forma de neu. Aquesta situació es mantindrà a la nit i demà i dissabte al matí. A les zones altes de l’interior del Maresme es poden arribar a acumular 10 centímetres de neu, principalment al sud de la comarca. En els municipis del nord s’esperen preciplitacions més minses. L’alerta estarà activada fins a les 14:00h del dissabte.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran de rigorós hivern, principalment de cara a diumenge. La nit de dissabte a diumenge arribaran als -3 graus a l’interior de la comarca i a 1 graus a la franja costanera. La nit de diumenge a dilluns encara es desplomaran més. S’esperen -5 graus a l’interior del Maresme i fins els 0 graus a la costa.

Davant d’aquestes previsions, el Consell Comarcal fa les següents recomanacions als municipis:

Tenir a punt sal per poder repartir en els punts més problemàtics del municipis (a escampar preferiblement durant la tarda de dissabte i la de diumenge)
Tenir especial cura a les urbanitzacions situades a la Serralada Litoral
Des de Protecció Civil es recomana a la població que segueixi els consells d’autoprotecció per a casos de fred i de neu. Podeu accedir-hi CLICANT AQUÍ