Francesc Alemany pren el relleu a Damià del Clot al capdavant del Consell Comarcal del Maresme

Francesc Alemany Martínez, alcalde de Palafolls, es converteix en el novè president del Consell Comarcal del Maresme en els 35 anys de vida d’aquesta institució. És el segon president d’ERC que se situa al capdavant de l’administració comarcal i el primer palafollenc que ocupa aquest càrrec.

Alemany ha estat investit president comarcal per majoria absoluta a l’obtenir en primera votació 17 vots favorables (9 de JUNTS i 8 d’ERC). Aquestes dues formacions polítiques -que ja han governat el Consell Comarcal del Maresme en el mandat 2019-2023- han arribat a un pacte que estableix, entre altres acords, una presidència compartida per als propers quatre anys. Rafa Navarro Álvarez, alcalde de Premià de Mar, prendrà el relleu d’Alemany al 2025 i en aquests dos primers anys couparà la vicepresidència de la institució.

En la seva presa de possesió, el nou president ha remarcat la cohesió i la bona entesa entre ERC i JUNTS. “Som dues formacions polítiques, però un únic equip de govern; dos presidents, però una única presidència” i ha avançat que “prenem el relleu del govern sortint amb el compromís de millorar els serveis que l’administració comarcal ofereix a la ciutadania i als ajuntaments. Treballarem més per evitar la sensació que no es té en compte els ajuntaments i les alcaldies“. I ha afegit que l’eix central d’aquest mandat serà “més comunicació i més transparència“.

7 candidatures

El nou plenari del Consell Comarcal del Maresme està integrat per 8 formacions polítiques: PSC, JUNTS, ERC, PP, En Comú Guanyem, CUP, Ara Pacte Local i VOX.

En el Ple de constitució, van presentar candidatura a la presidència 7 formacions: PSC (Sílvia Garrido), ERC (Francesc Alemany), PP (Cristian Escribano), En Comú Guanyem (Sebastià Tejada), CUP (Enric Zaldo), Ara Pacte Local (Jofre Serret) i Vox (José Casado).

Totes elles van felicitar al candidat guanyador (Francesc Alemany) i van expressar la seva voluntat de fer una oposició constructiva que ajudi a arribar a grans acords, una predisposició que va agraïr especialment el nou president comarcal en la seva intervenció.

El Ple de constitució del nou mandat 2023-2027, celebrat divendres, ha estat seguit per una àmplia representació institucional, destacant l’assistència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

També hi han assistit – a més del president sortint Damià del Clot i altres membres del govern- les diputades Mònica Palacín, Judith Toronjo, Glòria Freixa, Elena Díaz i Mònica Lora; el diputat povincial Xesco Gomar; i les alcaldies de Mataró (David Bote), Calella (Marc Buch), Canet de Mar (Pere Xirau), Sant Andreu de Llavaneres (Àlex Neira), Sant Cebrià de Vallalta (Albert Pla) i Teià (Gemma Rosell); així com representants dels diferents partits polítics a la comarca.

GALERIA D’IMATGES

Francesc Alemany amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent

Votació de la presidència – Noemí Llorens (JUNTS)

Sílvia Garrido, portaveu del grup comarcal del PSC

Cristian Escribano, portaveu del grup comarcal del PP

Jofre Serret, portaveu del grup comarcal d’Ara Pacte Local

El Ple finalitza amb aplaudiments de la corporació i del públic

Mesa d’edat: Xavier Masgrau i Míriam Puig

Votació de la presidència – Marc Bosch (ERC)

Rafa Navarro, portaveu del grup comarcal de JUNTS

Sebastian Tejada, portaveu del grup comarcal d’En Comú Guanyem

José Casado, portaveu del grup comarcal de VOX

Aplaudiments al final de la sessió d’investidura del nou president comarcal

Assistents al Ple de constitució del Consell Comarcal del Maresme

Votació de la presidència – Marian Gómez (PSC)

Marta Paset, portaveu del grup comarcal d’ERC

Enriz Zaldo, portaveu del grup comarcal de la CUP

Francesc Alemany pren posessió com a president del Consell Comarcaldel Maresme

Rafa Navarro, felicita al nou president comarcal, Francesc Alemany