Important descens de l’atur al Maresme

 

Tornen a baixar les xifres d’atur al Maresme i, en aquesta ocasió, la quantitat de pesones que han abandonat la llista de demandants d’ocupació és força significativa: gairebé 1.000. Segons l’anàlisi de les dades que ha fet l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el descens ha estat generalitzat a tots els sectors econòmics i només 4 dels 30 municipis del Maresme han registrat lleugers increments en el nombre de persones aturades.

El mes de juny deixa al Maresme 23.442 persones aturades, 989 menys que el mes anterior. En termes percentuals, la disminució de l’atur ha estat del 4,05% i se n’han beneficiat tots els sectors econòmics, tots els grups d’edat i els dos sexes, si bé com ja és habitual, el descens ha tingut major incidència entre el col·lectiu masculí (5,83%) que entre el femení (2,74%). De fet, l’atur maresmenc està força feminitzat. Del total de persones inscrites com a demandants de feina el 58,41% són dones.

Pel que fa als sectors econòmics, tots registren descensos que oscil·len entre el 2,68% de la indústria i el 6,51% de l’agricultura. La disminució a la construcció se situa en el 4,35% i als serveis arriba al 4,25%. D’altra banda, en el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) el descens ha estat del 3,78%.

Pel que fa al comportament dels 30 municipis de la comarca, només 4 han registrat lleugers increments. Es tracta d’Arenys de Munt, Cabrils, Caldes d’Estrac i Tiana. Malgrat de Mar i Santa Susanna són les poblacions on el descens percentual de l’atur ha estat més intens. En el primer cas del 10,77% i en el segon del 10,19%.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de juny en la següent infografia interactiva: