Inauguració de la Ruta de la Guerra Civil al Maresme

El proper divendres, 24 de març, s’inaugurarà oficialment la Ruta de la Guerra Civil al Maresme que recupera els escenaris que van tenir un pes específic durant els anys del conflicte bèl·lic. La Ruta, impulsada pel Consell Comarcal, s’estructura en 3 itineraris: Rereguarda i Front, Defensa de la Costa i Ambaixades. És justament aquest darrer – el de les ambaixades- el que marca la singularitat del Maresme ja que, a partir de 1938, els cossos diplomàtics establerts a Barcelona es van anar traslladant al Maresme.

El tret de sortida a la Ruta de la Guerra Civil al Maresme es donarà fent un recorregut per l’itinerari senyalitzat de les ambaixades que van estar ubicades en els municipis de Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt.

L’acte, que començarà a les 9:30h, comptarà amb l’assistència de les conselleres de Justícia, Gemma Ubassart i d’Acció Exterior, Meritxell Serret; A més del president del Consell Comarcal, Damià del Clot, els alcaldes de Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt (Òscar Baró i Víctor Llasera), el president del Consorci de Turisme Joaquim Arnó i representants del cos consular.

El punt de trobada és el Passeig dels Anglesos, 24 de Caldes d’Estrac (restaurant Sotavent)