IX Setmana de l’Emprenedoria al Maresme, del 24 al 28 de novembre

 

Arriba una nova edició de la Setmana de l’Emprenedoria al Maresme. Se celebrarà del 24 al 28 de novembre i inclou un total de 9 càpsules formatives sobre aspectes d’interès per a les persones que són a punt d’iniciar un nou negoci o ja el tenen en marxa. La Setmana de l’Emprenedoria finalitzarà amb un Networking que facilitarà als emprenedors i emprenedores poder explicar els seus negocis a possibles col·laboradors o clients. A més, com a novetat, els assistents podran participar en el sorteig d’allotjament empresarial en el coworking del Maresme Centre de Negocis. L’assistència és gratuïta, però cal inscripció prèvia que s’ha de realitzar emplenant el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ

PROGRAMA

DILLUNS
9:30h – 11:30h  El Pla d’Empresa com a eina per a emprenedors. Definició i contingut
Ponent Jordi Vizcaino, Tècnic de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme expert en assessorament a emprenedors que són a punt d’iniciar un negoci. També realitza i planifica diferents accions d’emprenedoria arreu de la comarca. Diplomar en Ciències Econòmiques i amb anys d’experiència en l’assessorament a empreses i emprenedors
Contingut

La sessió se centrarà en les utilitats de fer el pla d’empresa, el seu contingut i de com fer per què aquest sigui útil al llarg de la vida d’un emprenedor o un empresari. El Pla d’empresa és un eina que serveix d’inici a l’emprenedor per veure la viabilitat del seu projecte, per demanar finançament bancari,, per sol•licitar subvencions…. però també veurem que és un procés que fa madurar la idea a l’emprenedor.

Inscripcions Empleneu el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ
12:00h – 14:00h Eines en el núvol per a emprenedors i empreses. Descobreix els seus avantatges
Ponent Empresa Barna Cloud. 
Contitngut Aquesta empresa maresmenca presentarà les eines TIC que els emprenedors poden utilitzar per posar-se al mateix nivell que les grans corporacions. Entre d’altres, es parlarà de Google Apps for Work, còpies de seguretat en el núvol, terminals virtuals…. Serà com un aperitiu de les possibles solucions que ofereix el núvol per a les empreses.
Inscripcions Empleneu el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ
DIMARTS
9:30h – 11:30h  Tràmits i passes a seguir per crear una empresa
Ponent Maria Luque, assessora fiscal i economista
Contingut

Si esteu a punt d’iniciar un projecte empresarial o l’heu iniciat fa poc, aquest taller és perfecte per conèixer les diferents formes jurídiques, els seus avantatges i inconvenients. També s’explicaran els principals tràmits per iniciar una empresa i les obligacions fiscals que comporta. Per finalitzar s’explicaran tots els beneficis de la nova llei de l’emprenedor. 

Inscripcions Empleneu el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ
12:00h – 14:00h Coaching per a emprenedors. Potenciar valors i gestionar les pors
Ponent Esperança Esteve i Herrera. Cofundadora de l’empresa “e+1 formen part del teu equip” que ofereix serveis de formació, consultoria i coaching per a emprenedors. És assessora de màrqueting en el desenvolupament de projectes d’emprenedoria i experta en formació per emprenedors i pimes en l’àrea de màrqueting, comunicació i coaching.
Contingut

Quan un emprenedor assumeix el desafiament de tirar endavant la idea de negoci, el desenvolupament de certes qualitats redueix el seu estrès i evita errors.

L’ emprenedor ha de canviar el seu enfocament, les seves prioritats i desenvolupar noves competències.

Conèixer les diferents etapes del projecte li permetrà superar els entrebancs que puguin anant apareixent en l’execució del mateix.

“El Coaching consisteix en ajudar a algú a pensar per sí mateix, a trobar les seves respostes, a descobrir dins de sí el seu potencial, el seu camí a l’èxit” (Sir John Whitmore).

Inscripcions Empleneu el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ
DIMECRES
9:30h – 11:30h  Activitat comercial amb eficàcia: com aconseguir nous clients
Ponent

Òscar López. Soci Director d’ ACENTO, empresa d’externalització de l’activitat comercial. Soci Col•laborador de la Cambra de Comerç de Bèlgica i Luxemburg a Barcelona.

Contingut

Els emprenedors solem ser grans coneixedors del nostre producte o servei, però molt sovint assumim nosaltres mateixos la tasca de vendre de manera autodidacta o instintiva. 

En 2h. Us donarem de manera molt pràctica les respostes per facilitar-vos dur a terme una activitat comercial eficaç i aconseguir nous clients des de l’inici del vostre negoci.

Inscripcions Empleneu el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ
11:30h – 13:30h

Com crear una botiga online – Cas pràctic de LeKsport.com 

Ponent Josep Alberti. Soci Fundador i CEO & CMO de la botiga online d’esports LeKsport.com i especialista en màrqueting online, ecommerce i emprenedoria

LeKsport.com ha aconseguit en un sòl any ser la segona botiga d’esports online amb nombre de seguidors a FaceBook I ser-ne líder en engagement, així com consolidar-se entre una nombrosa de botigues d’esports online.

Josep Alberti és també CEO & CMO de grera.net – xarxa social de negocis.

Grera és una xarxa on les empreses registrades disposen d’una Base de dades de +5.000.000 d’empreses. En aquests moments està en ple procés de canvi / internacionalització.

Contingut

 Una botiga online és una bona oportunitat per a molts negocis, però per realitzar-se s’han de tenir en compte molts aspectes importants. En Josep Albert, expert en màrqueting, ens explicarà la seva experiència personal en la seva empresa.

      1.- L’equip i recursos necessaris: selecció de personal i equips de treball interns i externs

      2.- Les eines necessàries: CMS’s (Magento) + sistemes de pagament, logística, etc..

      3.- Les principals tècniques de màrqueting: Embut de conversió

      4.- La importància de sortir del món virtual: H2H

      5.- Debat i preguntes 

Inscripcions  Empleneu el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ
DIJOUS
9:30h – 11:30h  Com fer una bona presentació del teu projecte i convèncer
Ponent Pedro Olivares. Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, format en estudis avançats de coaching. Té més de 15 anys d’experiència en desenvolupament organitzacional i en formació de competències emocionals. 9 anys Professor d’ESADE de l’assignatura LEAD (programa de desenvolupament del lideratge basat en el model d’intel•ligència emocional de Daniel Goleman i Richard Boyatzis). Com a conferenciant fa xerrades i tallers sobre gestió de les emocions, iniciativa, parlar en públic i treball en Equip. Actualment co-dirigeix Salto con Red, una consultoria especialitzada en avaluació i desenvolupament de competències directives, així com en l’impuls de projectes emprenedors i empresarials. 
Contingut

Amb un enfocament pràctic i dinàmic, donar el salt definitiu per a que les vostres presentacions siguin clares, entenedores, interessants i que impulsin l’audiència a l’acció. També es vol que guanyeu confiança i seguretat a l’hora de fer presentacions. Es farà servir una eina d’autoavaluació que us permetrà conèixer els vostres punts forts i els debils com a orador.

Inscripció Empleneu el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ
12:15h – 14:15h Com emprendre un projecte i fer que es mantingui en el temps
Ponent Imma Pulido – IPPae Assessorament empresarial (@ippae). Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció i Administració d’Empreses per ESADE. Emprenedora, educadora i promotora d’iniciatives empresarials. Amb més de 25 anys gestionant empreses, ajudant les pimes en la seva gestió financera i estratègica i als joves a emprendre. Fundadora d’IPPae. Gerent d’ASSET i Cofundadora de CELWorking. Membre del Grup Global Board Ready Women. Membre de la Junta Ampliada de l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia. Assessora financera de la FAGEM. 

Contingut Un projecte empresarial es comença amb molta il•lusió i amb molt d’esforç, però l’emprenedor també haurà d’aconseguir que perduri en el temps i es consolidi, o si més no, si fracasses, com diuen “fes ho ràpid fes ho barat” per poder tornar a començar i aprendre dels errors.
Inscripcions Empleneu el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ
DIVENDRES
10:00h – 12:00h  Xarxes Socials Online: Linkedin i Twitter, eines per fer negocis
Ponent Miriam Cerdán – Kdemarketing.es
Contingut

Veurem com aprofitar aquestes dues Xarxes Socials, per ampliar la xarxa de contactes i buscar la manera de utilitzar-les per fer negoci d’una forma estratègica. Actualment el Linkedin i el Twitter són de les eines i aplicacions online que s’utilitzen més pels emprenedors i empresaris a l’hora de fer contactes, col•laboracions, negocis, etc…. és per això que no us podeu perdre aquest taller que farà la Míriam Cerdán, experta en xarxes socials.

Inscripció Empleneu el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ
12:30h – 14:30h

CLOENDA

NETWORKING FREE

I SORTEIG de la Setmana de la l’Emprenedoria

Moment en què tothom explicarà els seus projectes i què fa la seva empresa a altres emprenedors i empreses. L’objectiu és intentar establir alguna col•laboració o contacte que pugui ser d’interès per la teva empresa o per dur a terme el teu propi negoci. 

No hi pots faltar!

 El sorteig es realitzarà a les 12:30h abans de començar el networking.

 Cada persona omplirà una butlleta a cada taller que assisteixi, per tant tindreu més oportunitats si veniu a molts tallers

 La butlleta guanyadora serà personal i intransferible.

 Si la persona guanyadora per algun motiu no hi és present, se li comunicarà el regal via mail o telèfon. 

 Tots els regals caduquen als 6 mesos.  En cas de no sol•licitar el premi en aquest temps límit, perdran el dret d’aprofitament. 

Inscipcions Empleneu el formulari que tobareu CLICANT AQUÍ