Joves per Emprendre

Des de l’any 2016 el Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme col·labora amb la Cambra de Comerç de Barcelona en la posada en marxa i gestió del programa Joves per Emprendre. Un programa emmarcat en el projecte “Itinerarios de Emprendimiento Juvenil”, cofinançat pel Fons Social Europeu.

Hi poden participar fins a un màxim de 20 joves de la comarca, d’entre 18 i 29 anys i beneficiaris de Garantia Juvenil, que tinguin ganes d’iniciar un projecte empresarial. L’objectiu és que els participants defineixin la seva idea de negoci en diferents àmbits i contemplin la possibilitat de posar-lo en marxa en finalitzar el programa.

La durada aproximada del programa és d’uns 3 mesos i consta de 3 fases:

Formació grupal

Durant 30 hores els participants reben formació en aspectes clau d’un projecte empresarial

Formació individual

Durant 10 hores cada participant rep formació específica per a desenvolupar el seu projecte de negoci

Consolidació de la formació i acompanyament

Durant 5 hores cada participant rep l’acompanyament d’un expert professional que l’ajuda en la finalització del seu pla d’empresa.

Joves per Emprendre

Els aspectes formatius que es desenvolupen, tant en la formació grupal com en la individual, engoblen temàtiques com la cultura empresarial, com elaborar el pla d’empresa, el pla de màrqueting, el pla de producció, el pla econòmic i financer; també aspectes legals, jurídics i fiscals; competències i habilitats emprenedores i xarxes socials.

Aquest programa està totalment subvencionat per fons públics i no té cap cost pel participant.